Firma a cărei ambarcațiune a intrat în plin într-o colonie de pelicani din Deltă s-a ales cu dosar penal. 

Din primele verificări făcute de Administraţia Rezervaţiei Delta Dunării, firma tulceană nu are licenţă pentru transportul turiştilor în zona protejată.

Controlul a avut loc după ce, săptămâna trecută, un barcagiu a intrat intenționat cu ambarcațiunea plină de turişti într-o colonie de pelicani pentru ca aceștia să poată fotografia păsările. Imaginile au fost surprinse de un fotograf, care le-a făcut publice pe Facebook. După incident, proprietarul firmei care deține barca l-ar fi concediat pe barcagiu și le-a cerut scuze iubitorilor Deltei.

“Aglomerările de păsări trebuie protejate nu nederanjate, mai ales acum când este încă perioadă de cuibărit pentru unele specii. Trebuie să păstrăm distanța față de colonii și să nu perturbăm nici locurile de cuibărit, nici cele de hrănire sau odihnă pentru păsări.

Indiferent dacă suntem localnici, vizitatori sau utilizatori, cu toții beneficiem de resursele pe care le oferă Delta Dunării, prin urmare avem obligația morală și legală să respectăm drepturile tuturor vietăților naturii prin comportamente responsabile față de mediul care le susține existent,” transmit reperezentanții ARBDD.

 

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentFOTO Doi cetăţeni români salvați de polițiștii de frontieră tulceni
Articolul următorPreședintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Joe Biden, președintele SUA, la Summitul NATO