Tulcea City Report este aplicația pe care administrația locală o pune la  dispoziția tulcenilor pentru ca problemele acestora să fie cunoscute și rezolvate cât mai repede de autoritățile locale și de serviciile din subordine.

Aplicaţia va fi gratuită, va putea fi accesată de pe orice tip de telefon, are drept obiectiv îmbunătăţirea comunicării dintre autoritate şi contribuabili şi îi va ajuta pe angajaţii administraţiei să răspundă petenţilor, dar şi să prioritizeze problemele oraşului.

„Fiecare cetăţean va putea să reclame situaţiile cu care se confruntă, iar acestea vor fi rezolvate….Instalarea aplicaţiei este gratuită, intri, iar apoi te duci la problemă, faci o fotografie, o descrii, identifici strada, introduci datele tale şi transmiţi petiţia. (…) Avem un operator care transmite petiţiile tuturor instituţiilor implicate şi apoi răspunde contribuabililor”, a declarant primarul Ştefan Ilie,

Persoanele vârstnice care nu folosesc sau nu deţin telefoane inteligente se vor putea adresa unor reprezentanţi zonali ai Primăriei Tulcea, care vor prelua problemele acestora şi le vor transmite spre rezolvare autorităţii locale.

„Pentru bunica dumneavoastră, ne-am gândit că este foarte important să avem un reprezentant al zonei în care locuieşte, unul ales o dată la şase luni sau la trei luni, care să trimită depeşa bunicii autorităţii. Vom avea şi un telefon verde, astfel încât petiţia va ajunge la acelaşi operator al aplicaţiei. Am promis acest lucru în campanie, sunt convins că pandemia ne-a ajutat şi cred că bunica dvs va reuşi să folosească această aplicaţie mai repede decât şi-ar fi închipuit“, a precizat primarul Ilie pentru Agerpres.

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentKlaus Iohannis, vizită oficială în Chișinău
Articolul următorBilanț coronavirus 29 decembrie: 4.637 de cazuri noi, 135 de decese