„Pentru o mai bună exploatare a parcărilor şi refacerea spaţiilor verzi dar si numeroasele sesizări şi reclamaţii ale cetăţenilor referitoare la ocuparea domeniului public de către vehicule staționate/parcate neregulamentar, am demarat procedura  pentru achiziţionarea unui utilaj specializat în ridicarea şi transportarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al Municipiului Tulcea dar si a vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă.

Faptul că prin acțiunile de control privind desfășurarea traficului, nu sunt suficiente pentru a duce la rezultate pozitive pentru asigurarea unui grad ridicat de siguranță a tuturor participanților la trafic se impune a se aplica și măsura tehnico administrativă de ridicare a autovehiculelor/vehiculelor conform prevederilor legale.

Desigur se impune si elaborarea si aprobarea  REGULAMENTULUI privind “organizarea şi efectuarea activităţilor de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate/parcate neregulamentar pe raza teritorială a municipiului Tulcea.”

Procedura privind ridicarea vehiculului se aplică în mod corespunzător de poliţistul local în situaţiile prevăzute la art. 7 lit. h) şi k) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, conform art. II din Hotărârea nr. 965 din 15 decembrie 2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006.

Valoarea achizitiei este de 450000 de lei + TVA si are o  Garantie de  24 de luni de la livrare.

Articolul precedentPrinse la mijloc: Zeci de bovine închise în oborul de gloabe din Pardina!
Articolul următorCeremonie de avansare în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea