In cursul zilei de 1 septembrie, o barca de transport persoane a incercat sa acosteze la un ponton de pe faleza si o persoana a cazut in apa, fiind la un pas sa isi piarda viata. Mai multi martori oculari au comentat evenimentul pe facebook si si-au aratat indignarea fata de acesti transportatori de ocazie, care, de cele mai multe ori sfideaza legile in domeniu…dar si pe cele ale bunului simt.

„Aveti curaj sa circulati cu ADELINA WATER TAXI cu nr. TL 012 ?! Sut convinsa ca au licenta de transport persoane…. Mariti imaginea sa vedeti om la apa!!!! Turistii de la bord, probabil speciali, nu poarta vesta de salvare, iar conducatorul ambarcatiunii fuge de sub nasul celor abilitati sa ia masuri. Sunt convinsa ca 

acum, impreuna cu Politia TN si ITM-ul il pot identifica pe conucatorul cu tricou albastru (poate baut…) si isi vor putea face treaba. Asteptam rezultatele!” – scrie pe facebook Geta Ivanov, profund marcata ca un om a fost la un pasa sa isi piarda viata inecat.

Conform celor declarate de cei prezenti la eveniment, omul ar fi cazut in apa in timp ce incerca sa tina salupa aproape de ponton, la manevra de acostare. Curentul fiind foarte puternic in zona, acesta risca sa fie bagat sub ponton, iar celor din barca le-a fost destul de greu sa il tina. Dupa aproape 15 minute, norocosul a fost tras in barca de catre ceilalti turisti.

Capitania Tulcea a demarat cercetarile in urma acestui eveniment. Iata si niste intrebari la care, poate, cineva ar trebui sa raspunda :

– de ce turistul cazut in apa a fost lasat sa participe la manevra de acostare a ambarcatiunii?

– de ce turistul care a cazut in apa nu avea vesta de salvare?

– de ec turistii aflati in barca nu aveau veste de salvare ?

– de ce o ambarcatiune asa mica acosteaza la un asa ponton inalt?

– de ce, celui aflat in apa, nu i-a fost aruncat colac de salvare?

– de ce ambarcatiunea a plecat cand un reprezentant al Capitaniei a ajuns la fata locului si a somat barcagiul sa opreasca?

– de ce ambarcatiunea a acostat ulterior la alt ponton, decat cel de destinatie, aflat mult mai aval?

Iata niste intrebari la care asteptam raspunsuri, precum si rezultatele anchetei Capitaniei Tulcea, politiei si parchetului. Am inteles de la martori ca exista si o filmare a scenei, care a fost deja data autoritatilor cu abilitati in derularea anchetei. Vom reveni!

 

Articolul precedentO fetiță de patru ani plecată de acasă, s-a întors în familie după ce un tulcean a anunțat la 112 că a gasit copilul singur pe stradă
Articolul următorDirecţia Agricolă Tulcea, la raport!