Poliţiştii de imigrări din Tulcea, în urma unei acţiuni în cooperare cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, întreprinse la data de 20.02.2019, au depistat un bărbat din Ucraina cu şedere ilegală în România. Pe numele acestuia a fost emisă o comunicare de părăsire a teritoriului României în termen de 3 zile şi, totodată, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 de lei.

 Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Tulcea au desfăşurat, la data de 20 februarie a.c., o acţiune în cooperare cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În urma activităţii întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, un bărbat, de 26 de ani, din Ucraina, care a intrat legal în România, însă, la expirarea dreptului de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării noastre fiind condus la sediul Serviciului pentru Imigrări Tulcea pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Ca urmare a celor constatate, pe numele bărbatului, poliţiştii de imigrări au emis o comunicare de părăsire a teritoriului ţării, prin care este obligat să părăsească ţara în cel mult 3 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, modificată și completată.  Totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 400 de lei.

„Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Tulcea, la telefon 0240506700 –interior 20301, fax: 0240513101 sau vizitând site-ul oficial al instituţiei, la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor”, este mesajul transmis de poliţiştii de imigrări din Tulcea.

 

Articolul precedentPermise de conducere „pierdute” pe bandă la semaforul de pe variantă
Articolul următorBătrân din Jijila, victimă a înşelăciunii prin „metoda accidentul”