Sâmbătă, 29 septembrie, Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea și Servicii Publice SA Tulcea, au colectat deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) și  bateriile uzate din peste 200 de locuințe.

Tulcenii au predat la punctul special amenajat, circa 700 de echipamente electrice și electronice vechi (televizoare, ventilatoare, imprimante, aparate de uz casnic, ș.a.) și acumulatorii portabili uzați. Simultan, frigiderele, mașinile de spălat vechi și alte aparate voluminoase au fost ridicate de la domiciliu de reprezentanți ai echipelor Environ și Servicii Publice SA Tulcea.  În total, 4  echipe au colectat peste 12.000 kg de aparate electrice vechi și 100 kg de baterii uzate, care au fost preluate și predate către reciclare.

„Debutul celei de-a doua ediții a campaniei România Reciclează marchează colectarea unor cantități record.  Le mulțumim celor de la Servicii Publice SA Tulcea, conduși de domnul Aurel Gheorghiu, pentru implicare și pentru resursele suplimentare pe care ni le-au pus la dispoziție. Fără ajutorul lor nu am fi reușit să atingem această performanță într-un timp atât de scurt!

Implicarea lor ne confirmă încă o dată că în demararea acțiunilor de colectare și crearea unui sistem de management al deșeurilor funcțional, suportul autorităților locale este fundamental – atât pentru informare, cât și pentru organizare și credibilizare.” – a declarat Roxana Puia, PR Manager al Asociației Environ.

Toți locuitorii care au predat minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate au fost recompensați cu  tichete cadou.

Programul „România Reciclează” își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

Articolul precedentEnergoterm va începe probele de căldură
Articolul următorCe asociații vor rămâne de mâine fără apă potabilă ?!