Două eleve din Tulcea au obţinut medalii de bronz la ediţia de anul acesta a Olimpiadei Naționale de Matematică. Medaliile au fost oferite de Societatea de Științe Matematice din România în cadrul festivităţii ce a avut loc ieri la Deva, oraşul gazdă al olimpiadei.

Anul acesta, Olimpiada Națională de Matematică, aflată la cea de-a 70-a ediţie s-a desfăşurat în perioada 22-26 aprilie la Deva, în judeţul Hunedoarea.

La această ediţie a 70-a, de la Tulcea s-au calificat trei eleve şi un elev, de la patru unităţi de învăţământ diferite, toate din municipiu.

Este vorba despre:

Eliza Stoian, elevă în clasa a V-a la Liceul Teoretic Ion Creangă din Tulcea având pe Sanda Barbu profesor îndrumător,

Ioana Barbu, elevă în clasa a VI-a la Colegiul Dobrogean Spiru Haret din Tulcea (fiica profesoarei Sanda Barbu) având pe Liliana Anastasiu profesor îndrumător,

Luca Popescu, elev în clasa a VII-a la Şcoala IL Caragiale din Tulcea, având pe Luminiţa Murariu profesor îndrumător şi

Adela Grădinaru, elevă în clasa a VIII-a la Liceul teoretic Grigore Moisil, având pe Lucian Petrescu profesor îndrumător.

Rezultatele oficiale au adus pentru elevele Ioana Barbu şi Adela Grădinaru medaliile de bronz ale acestei ediţii, o dovadă că Tulcea încearcă să păstreze o frumoasă tradiţie după bronzul câştigat anul trecut la Olimpiada de Matematică prin Adela Grădinaru. Ia potrvit profesorului Lucian Petrescu, unul dintre coordonatorii lotului naţional de Matematică al României, Tulcea are încă potenţial pentru a depăşi aceste rezultate şi să aducă în curând şi o medalie de aur.

Articolul precedentTulcea, mereu alături de Regele Hagi. Inclusiv la finala Cupei României
Articolul următorSlujba Învierii la Catedrala Episcopală din Tulcea. Hristos a înviat!