Biblioteca Județeană „Panait Cerna“ a fost, joi, gazda Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice cu tema „140 de ani de la nașterea poetului – filozof Panait Cerna“

          La evenimentul care face parte din manifestările desfășurate în perioada 23-25 septembrie 2021 și dedicate împlinirii a 140 de ani de la nașterea poetului, au mai participat Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, vice președinteșe CJ.primarul Ștefan Ilie, personalități ale lumii culturale tulcene, precum și reprezentanți ai bibliotecilor din întreg județul.

Organizația Celisea în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Panait Cerna“ și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ au lansat volumul, pliantele și placheta dedicate poetului.

Panait Cerna este un destin incomplet împlinit. Cu siguranță, dacă Dumnezeu i-ar fi permis să rămână mai mult pe pământ, am fi vorbit despre multe alte opere ale sale. Dar faptul că a început să scrie și să publice în diverse reviste, încă din timpul liceului, este un lucru imens. A fost precoce, a simțit că trebuie să ofere ceva omenirii. Deși în lumea culturală există competiție, el a fost iubit și apreciat de toți cei care i-au fost competitori la acea vreme. Coșbuc, Maiorescu, Iorga, toți l-au lăudat și l-au apreciat, fapt care înseamnă adevărata recunoaștere a valorii sale.

Nu în ultimul rând, vreau să îmi exprim aprecierea pentru implicarea dumneavoastră în atragerea și încurajarea tuturor categoriilor sociale spre lectură și participarea la evenimente cu caracter cultural-educativ, așa că vă doresc mult succes în continuare“, a declarat vicepreședintele Mihai Huleni. 

 

Sursa: Realitatea de Tulcea