Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea informează că, pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă din inițiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, ca urmare a efectelor produse de coronavirusul SARS-CoV-2, indemnizațiile de care beneficiază salariații se stabilesc la  75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat și se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut.

De aceste prevederi beneficiază toți salariatii angajatorilor care reduc sau întrerup activitatea total sau parțial ca urmare a efectelor epidemiei, pe perioada stării de urgență decretate.

După ce au suspendat contractele individuale de muncă ale angajaților, conform articolului 52 alin (1) litera c) din Codul Muncii, angajatorii depun la AJOFM Tulcea, începând cu data de 1 aprilie, la adresa de email [email protected], urmatoarele documente:

– cerere semnată și datată de reprezentantul legal

– declaratie pe proprie răspundere 

– lista persoanelor care urmeaza sa beneficieze de aceasta indemnizatie

Modelului documentelor va fi aprobat prin ordin al ministrului muncii și protecției sociale. După publicarea formularelor în Monitorul Oficial, acestea vor putea fi descărcate on-line.

 Plata din bugetul asigurărilor pentru șomaj a indemnizațiilor se face în cel mult                 15 zile de la depunerea documentelor şi se efectuează salariatului în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la primirea de către angajator a sumelor.

Pentru orice alte informații suplimentare cu privire la ȘOMAJ TEHNIC:

– Poștă electronică: [email protected]

– Telefon mobil: 0748 549761

– Telefon Fix: 0240 516 858

 

                      Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea

Articolul precedentPrelungirea valabilității actelor de reglementare pentru activitatea de pescuit comercial în RBDD
Articolul următorCum îți convingi copilul să se îmbrace singur (P)