Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii Dezbat”, ajunsă la a X-a ediția, este una dintre cele mai atractive competiții școlare din calendarul Ministerului Educației Naționale. Competiția se va desfășura în zilele de 7 și 8 iunie 2019, la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Tulcea și va reuni în cadrul meciurilor de dezbatere și argumentare 39 de liceeni din 7 unități de învățământ din municipiul și județul Tulcea. La această ediție ei vor dezbate, pro și contra, pe următoarele teme/moțiuni:

  • secțiunea ”Începători”:
  1. Acest parlament crede că votul obligatoriu va crește calitatea democrației în România.
  2. Acest parlament crede că ar trebui introduse amenzi pentru utilizatorii casnici care nu colectează selectiv deșeurile.
  • secțiunea ”Avansați”:
  1. Acest parlament consideră că, în obținerea progresului școlar, cooperarea este mai importantă decât competiția.
  2. Acest parlament crede că imigranții sunt o soluție viabilă pentru reducerea deficitului de forță de muncă din România.

Profesorii, dar mai ales elevii, care au luat contact cu mișcarea de ”debate” sunt fascinați de acest domeniu: un tărâm al cunoașterii, în care ”meciurile de debate” sunt de fapt confruntări de idei și argumente, confruntări ale minții și comunicării de tip advocacy.

În urma etapei județene, echipele de pe primul loc, de la fiecare secțiune, vor participa în finala naţională, găzduită de judeţul Neamț, la Piatra-Neamț, în perioada 8-13 iulie a.c.

Articolul precedentPelicam 2019: cea mai ECO ediție de până acum. Instalații artistice care încurajează reciclarea selectivă
Articolul următorUltimă oră: Pescuitul comercial se reia de luni, 10 iunie cu actele de reglementare din 2018