Testări pentru depistarea Covid-19 vor fi făcute, de săptămâna viitoare, şi la Tulcea, acestea urmând să fie realizate în laboratorul Direcţiei Veterinare Tulcea. În prezent se pun la punct ultimele detalii ce ţin de asigurarea condițiilor de biosecuritate maximă pentru persoanele care vor lucra cu aceste probe.

Lucrarea este finanţată din fondurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea. Toată această procedură se face în regim de urgență, transmite Consiliul Județean Tulcea printr-un comunicat de preă.

„În prezent se lucrează la un filtru separat pentru specialiştii care vor efectua testele COVID-19 în laborator. Tot procesul de tastare va urma o procedură de biosecuritate.  Vineri vor fi finalizate aceste lucrări iar din discuţiile pe care le-am avut cu specialiştii sperăm ca la începutul săptămânii viitore să înceapă primele testări COVID-19. Nu ne dorim să fie cazul să efectuăm aceste testări, nimeni nu-şi doreşte acest lucru. Dar ideea este că dacă vom avea persoane suspecte de COVID-19, acestea vor putea fi testate aici, la Tulcea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Ministerul Sănătăţii a inclus şi laboratorul Direcţiei Veterinare Tulcea pe lista unităţilor autorizate să efectueze teste COVID-19.

Consiliului Judeţean Tulcea precizează că s-au alocat sumele necesare pentru achiziționarea a 13 ventilatoare mecanice, kituri și echipamente necesare, precum și pentru achiziționarea unui aparat pentru depistarea infectării cu noul coronavirus

 

Articolul precedentDovada că în spatele unui bărbat „puternic” se află o femeie (și) mai puternică. Bădălău, legături primejdioase cu „Regina Achizițiilor”
Articolul următorPrelungirea valabilității actelor de reglementare pentru activitatea de pescuit comercial în RBDD