Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea au aprobat azi, 24 februarie, “Planul de măsuri pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu CORONAVIRUS – COVID 19 la nivelul judeţului Tulcea”.

De asemenea, a fost aprobată folosirea spaţiilor destinate carantinării persoanelor cu înalt risc de transmitere a infecţiei cu Coronavirus, respectiv 80 de locuri la nivelul întregului judeţ, spaţii identificate în precedentele şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Toate acestea au fost verificate ieri şi azi, pe teren, de o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică şi structurilor din cadrul M.A.I.

În urma verificărilor, dintre aceste spaţii de cazare destinate carantinării persoanelor, primele 44 de locuri vor fi la Tabăra “Sinaia Dobrogei” din oraşul Babadag, apartinând Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Tulcea.

Tabăra “Sinaia Dobrogei” din oraşul Babadag pune la dispoziţia persoanelor carantinate sprijin cu cazarmament, produse de igienă şi alte produse necesare. În funcţie de numărul persoanelor cu înalt risc de transmitere a infecţiei, actuala capacitate de cazare poate fi extinsă cu alte zece locuri.

Direcţia de Sănătate Publică Tulcea va desfăşura zilnic, cu personal calificat, activităţi specifice în aceste spaţii de cazare şi va lua măsurile de specialitate care se impun.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Tulcea va monitoriza toate persoanele care au intrat în ţară din localităţile unde au fost dispuse măsuri de carantină din China/Italia, stabilind zilnic contact cu acestea în vederea identificării persoanelor simptomatice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea vor acorda sprijin conform competenţelor legale, atât în punctele de frontieră, cât şi pe timpul transportului către spaţiile de carantinare sau unităţile spitaliceşti.

Filiala Crucea Roşie Tulcea va pune la dispoziţia persoanelor carantinate sprijin cu cazarmament, alimente, produse de igienă şi alte produse necesare.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, “infecţia respiratorie cu noul coronavirus (2019-nCoV) este o boală respiratorie acută depistată inițial în oraşul Wuhan, Provincia Hubei, China și care s-a răspândit ulterior pe întregul teritoriul Republicii Populare Chineze și în mai multe state de pe glob. Investigația epidemiologică desfășurată pentru aceste cazuri sugerează că transmiterea de la om la om este deja dovedită. Semnele și simptomele bolii constau în febră (minimum 38 C), tuse +/- dificultate la respiraţie (scurtarea respirației) dar care are legătură obligatoriu cu istoric de călătorie în zone cu transmitere comunitară extinsă (China continentală,provincia Lombardia,regiunea Veneto). Până în acest moment în județul Tulcea, nu s-a înregistrat nici o suspiciune de infecție cu coronavirus (2019-nCov).

Până în prezent DSP TULCEA a monitorizat 9 persoane care au fost izolate la domiciliu. Toate persoanele au ieşit din perioada de izolare la  domiciliu şi sunt sănătoase. În prezent DSP Tulcea monitorizează o persoană, izolată la domiciliu  care nu prezintă semne de boală. Pe site-ul DSP sunt postate recomandări către populaţie, recomandări către călători şi localităţile carantinate din Italia. De asemenea au fost redactate informaţii către autorităţile publice locale.”

Articolul precedentIncendiu de amploare la 7 Țevi: Au ars 300 de hectare
Articolul următorKlaus Iohannis face apel la calm: „Nu avem niciun caz de coronavirus până în prezent, dar trebuie să fim în alertă”