Săptămâna viitoare, în perioada 15-16 mai 2019, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, organizează la Tulcea, conferința „Zilele Participării Naționale SUERD” (Eng. „National Participation Day SUERD ”). Conferinţa face parte din calendarul evenimentelor organizate în contextul exercitării de către țara noastră a Președinției la Consiliul Uniunii Europene, concomitent cu deținerea de către România a Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Mai mult, evenimentul, unul de rang european, primul din cele patru ce vor avea loc la Tulcea, este şi primul de acest gen organizat în România şi reprezintă o întâlnire a participanților activi, părților interesate sau potențialilor participanți din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Evenimentul „Zilele Participării Naționale SUERD” se adresează în mod special organizațiilor și rețelelor societății civile, actorilor locali, inclusiv mediului academic, autorităților publice de la nivel local și regional, precum și instituțiilor naționale și experților care activează în instituțiile SUERD, inclusiv membrii grupurilor de lucru din cadrul Ariilor Prioritare, Coordonatori de Arii Prioritare, Coordonatori Naționali SUERD, etc.

La evenimentul organizat la Tulcea sunt așteptați să participe atât reprezentanți din statele membre ale Uniunii Europene și funcționari din instituții UE, precum și reprezentanți ai societății civile, respectiv ai administrației publice centrale și locale din România.

Deşi nu au confirmat încă participarea, la aceast eveniment ar putea fi prezenţi Vasile-Daniel SUCIU, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, Eugen TEODOROVICI, Ministrul Finanțelor Publice precum şi George CIAMBA, ministru delegat pentru afaceri europene.

Articolul precedentAnsamblul Folcloric „Altițe Dobrogene” din Jijila, Marele Premiu la Festivalul Județean de Folclor
Articolul următorDosare penale pentru conducere fără permis sau cu alcool în sânge