Subsemnata Luca Andaluzia, de profesie inginer, membru al Partidului Social Democrat începând cu anul 1998, președinte al Organizației Municipale Tulcea a PSD începând cu anul 2015 și viceprimar al Municipiului Tulcea din anul 2016, urmăresc preocuparea mass media naționale și locale, precum și pe cea a mediului online față de acțiunile mele cu atenție și cu îngrijorarea legitimă, legată de răstălmăcirea cu rea-voință a acestor acțiuni.
Mărturisesc, așadar, că mă număr printre cei câteva mii de semnatari tulceni ai propunerii legislative a cetățenilor “Lege de revizuirea Constituției României Publicatăîn Monitorul Oficialal României, Partea I, nr. 255 din 22 martie 2018”.
Mărturisesc, de asemeni, că, în anul 2016, în momentul în care legile electorale mi-au permis acest lucru, ca oricărui cetățean al României, am semnat pentru susținerea candidaților PSD la alegerile locale și parlamentare, dar și pentru susținerea unor candidați independenți, acest lucru fiind doar o sprijinire directă a pluralismului, căci votul, eforturile și loialitatea mea sunt îndreptate, de 20 de ani, către comunitatea din care fac parte și către partidul al cărui membră sunt.Aș dori să reamintesc, celor mai puțin familiarizați cu istoria recentă, că Partidul Social

Democrat este acela care, după jumătate de secol de dictatură, a redeschis României drumul spre democrație, pluralism politic, pluralism al opiniilor și spre libertatea de exprimare. Am ales social-democrația în deplină cunoștință de cauză, tocmai pentru reprezintă perfect aceste valori, alături de dreptatea socială, egalitatea de șanse și multe alte valori ce stau la baza Europei moderne.
Fidelă acestor valori democratice elementare, valori pe care partidul căruia îi aparțin și le-a însușit pe deplin și le promovează constant, susțin orice inițiativă care presupune dezbatere, analiza soluțiilor propuse și luarea, în final, a celei mai bune decizii posibile. Aparent, suntem, astăzi, singurul partid mare din România care mai susține aceste principii, iar faptul că legile justiției au fost în dezbatere publică timp de un an, iar modificările la Codul Penal timp de un an și jumătate, dovedește pe deplin acest lucru.
Susțin, alături de colegii mei, dezbaterea și analizarea unei multitudini de propuneri pentru că sunt convinsă că, în lipsa dezbaterii, societatea are tendința de a se radicaliza, iar nefericita falie dintre diverse segmente ale societății se poate extinde, în loc să dispară.
Chiar dacă sunt de părere că legislația actuală acoperă pe deplin reglementarea drepturilor electorale ale persoanelor condamnate penal, consider că dezbaterea în parlament a unei inițiative cetățenești ce are drept scop tocmai interzicerea unor drepturi constituționale este necesară, astfel încât societatea să înțeleagă, în urma unei dezbateri mature, că drumul democrației românești este unul fără întoarcere și că nu putem regresa, interzicându-ne adversarii pe care nu-i putem învinge în alegeri prin metode care încalcă drepturile omului.
Dacă semnătura mea pentru respectiva inițiativă cetățenească a adus-o pe aceasta mai aproape de dezbaterea parlamentară, mă bucur. Pentru că am încredere în parlamentarii Partidului Social Democrat și ai aliaților noștri din ALDE că vor putea explica în mod competent cetățenilor României că democrația nu înseamnă cătușe, condamnări mediatice și restricționarea arbitrară a unor drepturi fundamentale. Există în acest moment, deja, o lungă listă de victime ale unor abuzuri comise în numele anticorupției și ale statului de drept prost înțeles, există numeroși oameni care au fost umiliți public, ale căror vieți au fost distruse. Menirea politicienilor responsabili este aceea de a oferi garanții pentru o justiție independentă și neabuzivă, nu îngrădirea drepturilor omului în baza zvonurilor, a dovezilor contrafăcute și a simpatiilor partinice.
De asemeni, o dezbatere mai rapidă a acestei false probleme ar însemna că vom putea face loc pe agenda publică problemelor reale pe care le întâmpină, zi de zi, cetățenii României. Ca viceprimar, reprezentată a unei comunități locale importante, știu că fuga după dușmani imaginari nu răsunde necesităților României reale.
Uimită de interpretările date acțiunilor mele de către adversarii politici, îmi pun la dispoziția colegilor mandatul, cu încredințarea că suntem, într-adevăr, singurul partid care mai acordă respectul cuvenit democrației.
A dumneavoastră,
Andaluzia Luca
Președinte al Organizației Municipale Tulcea a PSD
Viceprimar al Municipiului Tulcea

Articolul precedentÎncă un cartier intră în programul de colectare selectivă a deşeurilor
Articolul următor250 de baloţi de paie au ars la Turda. O bătrână de 80 de ani, dusă la spital cu atac de panică