Consiliul Județean Tulcea este proprietar al falezei Tulcea,  în integralitatea ei, după ce în luna iunie a fost semnat protocolul de predare-primire între Primăria municipiului Tulcea și Executivul județean. Aceasta a reprezentat a doua etapă privind preluarea în integralitate a falezei în administrarea Consiliului Județean.

După mai bine de un deceniu de strădanii administrative, intensificate din primul mandat al președintelui Horia Teodorescu, anul trecut, imobilele aferente infrastructurii portuare din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Transporturilor, aflate în concesiunea Companiei Naționale „Administrația Porturilor Dunării Maritime” S.A. Galaţi, au fost transferate în domeniul public al judeţului Tulcea.

În aceste condiții, ultimele demersuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare a Portului Tulcea ar putea fi încheiate în toamna acestui an.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a declarat că studiul de fezabilitate pentru reabilitarea falezei și portului Tulcea va fi finalizat până la sfârșitul lunii septembrie, astfel încât să poată fi depusă cererea de finanțare și demarată procedura de scoatere la licitație a proiectării și execuției.

„Am avut o discuție  cu proiectantul, impunându-i condiții destul de dure, astfel încât să avem studiul de fezabilitate depus. S-a dat OK-ul pe soluția tehnică, urmează predarea acestui studiu de fezabilitate, în forma finală, cam într-o lună. Aceasta pentru ca, până la sfârșitul anului, să avem și cererea de finanțare pentru portul Tulcea.

După studiul de fezabilitate urmează să scoatem la licitație design and build, sau proiectare plus execuție. Sper ca cererea de finanțare să fie aprobată destul de repede la Ministerul Transporturilor, am discutat toate condițiile pe care le cere Ministerul Transporturilor pentru acest proiect. Sper ca anul viitor, din primăvară, dacă nu apar alte sincope, dar pe legea achizițiilor modificată cred că nu vor exista astfel de sincope, să putem să începem execuția portului turistic Tulcea.

Împreună cu aparatul Consiliului Județean, a fost întocmit graficul cu termene clare de lucru, astfel încât să ne încadrăm. Le-am și spus că portul Tulcea reprezintă o prioritate de suflet pentru tulceni și pentru noi, cei care ne-am angajat să facem acest proiect de anvergură. Nu avem voie să greșim, le-am spus că le acord tot sprijinul pentru obținerea avizelor, cele mai importante fiind de la Ministerul Transporturilor. Garantat, ne vom încadra și vom depune această investiție dorită de toți tulcenii“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Articolul precedentModernizarea Aeroportului Delta Dunării în vederea reclasificării, la faza cererii de finanțare
Articolul următorFermier păgubit la Ceamurlia de Jos: I s-au discuit 7 hectare de porumb înainte de recoltare!