În această după amiază, un tânăr absolvent de clasa a XII- a a fost la un pas să-şi piardă viaţa, în zona unde Dunărea intră în Balta Somovei, numită generic „cascada”.
Aşa cum sugerează şi numele zonei, curentul pe unde apa Dunării intra în baltă este deosebit de puternic şi poate produce adevărate tragedii. Patru tineri absolvenţi se plimbau cu barca cu rame şi, din cauza curentului, nu au mai putut înainta cum îşi doreau. Unul dintre ei a coborât din barcă şi a încercat într-un fel să îi tragă de pe mal cu ajutorul unei funii. La un moment dat, din cauza unei manevre greşite, barca a fost smulsă de curent. Ambarcațiunea, iniţial s-a răsturnat şi cei trei au căzut în apă, iar curentul foarte puternic a făcut ca aceasta să eşueze şi să îl prindă pe tânărul de pe mal într-o poziţie din care nu se mai putea elibera, între corpul bărcii şi o salcie, strivindu-l de-a dreptul.
Tinerii căzuţi în apă au reuşit să se salveze şi tot ei au sunat la un localnic, care a venit cu o drujbă şi a tăiat barcă, pentru a-l putea scoate pe cel rănit.
Tânărul rănit destul de serios, cu multiple leziuni interne, a fost preluat de o ambulanţa şi dus la spital. Cazul a fost preluat de către poliţia transporturi, care încă cercetează zona pentru a stabili exact cum s-a produs accidentul, în colaborare cu Căpitănia Zonală Tulcea.

Articolul precedentPeste 150 de cercetători din 16 ţări la Simpozionul „Delta și Zone Umede“!
Articolul următorSerbările Deltei, simpozion la Tulcea pe tema multiculturalităţii