Cel mai mare iaht rezidențial din lume, ce va găzdui 39 de apartamente de lux cu prețuri care încep de la 9,5 milioane de euro, va fi construit parțial la Tulcea. Proiectul cu un cost estimat de 600 de milioane de dolari urmează să fie realizat de constructorul norvegian VARD iar carena va fi construită la șantierul naval din Tulcea , unde urmează să fie realizate și primele montaje.

„Somnio va fi singurul superyacht rezidențial din lume și a fost conceput la standarde exigente”, a declarat căpitanul Erik Bredhe, cofondator al Somnio.

Somnio va avea o lungime de 222 de metri, 33.500 tone registru brut (TRB) și grinda de 27 de metri. Așadar, va fi cel mai mare iaht din lume „atât pe lungime, cât și pe volum”, când va fi lansat în 2024. Somnio va avea cu 40 de metri mai mult decât actualul titular al titlului de cel mai lung iaht, Azzam, deținut de familia regală din Abu Dhabi.

Fiecare dintre cele 39 de apartamente va include elemente caracteristice create în funcție de preferințele clientului însă vor include probabil o sală de fitness, o bibliotecă și spații de luat masa atât în apartament cât și în exteriorul acestuia, potrivit unui comunicat de presă al Winch Design. Proiectanții Somnio afirmă că clienții vor beneficia de același nivel de lux oferit de hotelurile de 7 stele.

 Procesul de cumpărare se va face „numai prin invitație sau recomandare”. Un purtător de cuvânt al proiectului a confirmat pentru CNN Travel că unele apartamente au fost deja rezervate.  Identitatea proprietarilor va fi păstrată secretă.

Coca și armarea inițială vor fi realizate la șantierul naval VARD Tulcea, iar iahtul urmează să fie livrat finalizat de Vard Søviknes din Norvegia

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentAccident produs de un șofer de 19 ani
Articolul următorAu fost înregistrate 58 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2