De curand, pe strada Barajului, mai precis intre iesirea din sensul giratoriu de pe strada Isaccei (zona Dedeman) si intrarea in Cartierul nou ( intersectia cu strada Gazelei ) au aparut semafoare de semnalizare temporara. Acestea au rolul de a regla traficul pe portiunea mai sus amintita, dupa cum urmeaza: 40 de secunde roșu, 40 de secunde verde, 20 de secunde defluire.. ceea ce inseamna ca un autovehicul va sta cel mult 60 de secunde in așteptare.
” Acestea au fost montate in zona afectata de lucrari, pentru a atrage atenția conducatorilor auto participanti la traficul rutier in zona, pentru evitarea producerii de accidente rutiere cu consecinte grave. Chiar daca sunt semafoare de semnalizare temporara, acestea trebuiesc tratate foarte serios, la fel ca semafoarele standard, sanctiunile fiind aceleasi.” – a declarat pentru ziarul nostru scs. Marian Ilie, seful Biroului Rutier din cadrul Politiei Municipiului Tulcea.
Sanctiunea este prevazuta de Art. 52. alin. 1 din HG 1391/2006 (Art. 52. – (1) Semnalul de culoare roşie interzice trecerea) , care, tradus ..inseamna 4/5 puncte amendă și reținerea permisului de conducere pentru 30 zile.

Articolul precedentProiecte de peste 15 milioane de euro depuse spre finanţare la FLAG Delta Dunării!
Articolul următorPodul Tulcea-Brăila, în atenția Ministrului Transporturilor, Lucian Șova