Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” din Tulcea organizează luni, 21 octombrie 2019, începând cu ora 18.00, la Teatrul „Jean Bart” din municipiu, spectacolul intitulat: Seară folclorică românească: „Din Dobrogea în Ardeal”,  care vă prezenta, printre altele, o parte a obiceiurilor întâlnite  la „Nunta ca la Leșu Ilvei – Năsăud”.

Spectacolul face parte din ciclul de manifestări Seri folclorice românești „Din Dobrogea în ….. (toată țara)”, inițiat de „Baladele Deltei” încă din anul 2018, care oferă spectatorilor incursiuni în aria etno-folclorică a României, în diferite zone, prin intermediul cântecului și dansului popular – nemijlocit prin invitarea unor artiști din aceste zone.

Spectacolul serii folclorice de luni, 21 octombrie 2019, va fi susținut de ansamblul tulcean și invitații săi:  Cristian Pomohaci, Adriana Anghel şi Mariana Anghel, voci de excepție ale Ardealului, atât programul susținut de artiștii ansamblului –  dansatorii, orchestra și soliștii vocali Laura Mocăniță, Laura Feraru, Costel Atanosof, Georgeta Nichifor, cât și recitalurile invitaților săi fiind reprezentative pentru zona aleasă.

Cu acest prilej Ansmblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” va prezenta în premieră o adevărată „bijuterie” etnografico-folclorică, secvența pețitului miresei din ritualurile de nună de la Leșu-Ilvei. Astfel, după precedentele tablouri folclorice, care s-au bucurat de un binemeritat succes atât în Tulcea cât și în afara sa – „Târgul de Sfântu Gheorghe”, „Fluierul fermecat”, „Jocul caprei din Berzunți” și „Nunta dobrogeană” – și această nouă montare vine să dea vigoare repertoriului ansamblului tulcean.

Scenariul: Theodor Vasilescu,

Coregrafia: Theodor Vasilescu, Marin Barbu și Ștefan Coman;

Conducerea muzicală: Aurelian Croitoru.

 

Articolul precedentBetonul celular ecologic (BCE) este vedeta Târgul de invenţii şi inovaţii de la Galaţi
Articolul următorTransport ilegal de lemn pe raza comunei Stejaru