Asa cum scriam intr-un material recent, in ultima perioada, in municipiu, se constata o crestere a faptelor de natura penala comise de minori, furturile fiind cel mai des intalnite. Pentru ca este greu sa condamni un minor, acestia sunt de cele mai multe ori pusi sa comita furturi de catre persoane adulte.

In cursul zilei de duminica, 8 iulie, polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au fost sesizați în legătură cu faptul că, dintr-un autoturism parcat pe strada Viticulturii din municipiu, a fost sustras un portmoneu cu acte și 120 lei, precum și un telefon mobil. În urma investigațiilor efectuate de polițiști, au fost identificați autorii, aceștia fiind doi minori de 12 ani, respectiv 10 ani, ambii din Tulcea, de la care a fost recuperat portmoneul cu acte și suma de 20 lei, precum și telefonul mobil. A fost întocmit dosar penal pentru furt.

Conform codului penal, „minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal, în timp ce minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal, numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ; împlinind deja vârsta de 16 ani minorul va răspunde penal.”

Articolul precedentDouă zile de Baschet StreetPlay 3×3
Articolul următorRata șomajului la începutul lunii iulie 2018