Şedinţa de Consiliu local de azi a produs un schimb de doctori în rândul aleşilor locali: doctorul chirurg Mircea Teodorescu a renunţat la mandatul său de consilier local iar în locul său a fost validat şi a depus jurământul doctorul biolog Marian Tudor.

Pentru cei cărora nu le spune încă nimic acest nume, dr. biolog Marian Tudor este directorul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare a Deltei Dunării (INCDD).

Potrivit siteului instituţiei, domnia sa este „cercetător Științific gradul I, este licențiat în ecologie, în cadrul Universității “Ovidius” Constanța, Facultatea de Științele Naturii, Specializarea Ecologie – Protectia mediului, Constanța, precum și Doctor în Științe, în cadrul Universitatății “Ovidius”, Facultatea de Științele Naturii, Secţia de biologie, ecologie şi protecţia mediului, Constanța. A participat la peste 15 cursuri de specializări organizate pe plan național și internațional. A coordonat peste 14 proiecte naționale și internaționale. A publicat 19 articole în reviste ISI. Are un brevet de invenție. A publicat 14 articole în volumele unor manifestări ştiinţifice internaţionale recunoscute din ţară şi din străinătate (cu ISSN sau ISBN), o carte editată și 8 capitole de carte.”

După depunerea jurământului de investitură, noul consilier local şi-a exprimat votul alături de noii săi colegi consilieri locali ba chiar a avut şi o primă intervenţie la informarea făcută de către un angajat al Primăriei, Bogdan Holostencu, despre eficienţa tratamentului aplicat anul acesta împotriva ţânţarilor. Fiind vorba despre un institut de cercetare de talie naţională, ba chiar europeană, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare a Deltei Dunării are studii aplicate despre incidenţa bolilor pentru care ţânţarii sunt vectori de transmitere. Prin excepţie, fiind vorba despre faptul că este nou ales, directorul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare a Deltei Dunării a promis că va pune gratuit la dispoziţia Primăriei Tulcea studiile realizate de colegii săi. Aviz ţânţarilor care au chinuit vara asta şi tulcenii şi turiştii ajunşi în oraşul de la porţile deltei…

 

Articolul precedentProiectul Baschet – start spre marea performanță
Articolul următorAccident cu patru răniți aproape de Mănăstirea Cocoș