Renault România a livrat încă de la sfârşitul anului trecut primul lot de 300 de ambulanţe către Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, ambulanţe achiziţionate prin Programul POIM 2014 – 2020 „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”. Şase dintre aceste ambulanţe au ajuns la Tulcea pentru a completa parcul auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă ce număra, până la recepţia acestora, 48 de autovehicule, o treime dintre acestea cu peste un milion de kilometri la bord. Chiar dacă au ajuns la Tulcea încă din decembrie 2018, cele şase ambulanţe tip B 4×2, Renault Master L2H2 170 CP TT, transformate conform cerinţelor IGSU au fost recepţionate oficial abia azi, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, nu înainte de a fi sfinţite. Noile ambulanțe au fost sfințite de Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, la acțiune fiind prezenți și prefectul Lucian Furdui, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, viceprimarii municipiului, Andaluzia Luca și Petre Marinescu, deputații Mirela Furtună și Iusein Ibram, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“, lt. col. Daniel Petrov, directorul Filialei Tulcea a Crucii Roșii Române, Simona Covaliov și directorul Direcției de Sănătate Publică, Mirela Prodan.

Ambulanțele sunt dotate și echipate cu aparatură de ultimă generaţie, aşa cum a precizat conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea.

„Ca un bilanţ al activităţii, în anul 2018 am avut peste 35.000 de intervenţii pentru urgenţe medicale pentru care am parcurs peste 2,5 milioane de kilometri. Este una dintre probleme şi de aceea înnoirea parcului auto este foarte importantă” a precizat dr. Dumitru Vâlcu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Raed Arafat va veni săptămâna viitoare la Tulcea

Achiziţionate prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, alte 10 ambulanţele achiziţionate prin Programul POIM 2014 – 2020 „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale” vor ajunge la Tulcea probabil în luna mai.

Potrivit dr. Dumitru Vâlcu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă trei dintre ele vor fi de tip A, pentru transport pacienţi, două vor fi de tip B2 4X2 ca şi cele şase deja recepţionate, patru vor fi B2 4X4 şi una va fi de tip C pentru transport medicalizat cu medic. O altă veste bună a fost dată de preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

„Noile ambulanțe sporesc viteza de intervenție pentru situații medicale de urgență. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în derularea acestui program european. Este un ajutor pentru populație județului Tulcea, ținând cont de numărul important de misiuni pe care acest Serviciul de Ambulanță la desfășoară într-un singur an. Vreau să mulțumesc întregii echipe a Serviciului de

Ambulanță Județean, care își face datoria în slujba cetățeanului, s-au auzit numai lucruri bune despre dumneavoastră și asta vi se datorează pentru că trudiți zi și noapte pentru a fi alături de cei aflați în nevoie și a căror viață depinde de activitatea dumneavoastră.

Sănătatea a fost un domeniu prioritar pentru administrația județului și, în scest sens, pe parcursul următorilor trei ani, veți vedea schimbări majore legate de investițiile în domeniul sănătății. Știu că dumneavoastră aveți nevoie de o ambulanță nouă pentru Delta Dunării, demers pe care îl voi susține și în cadrul vizitei domnului ministru Raed Arafat la Tulcea. Alături de cele două spitale, de Psihiatrie și cel de Infecțioase, care intră în reabilitare, Spitalul Județean de Urgență beneficiază din vara acestui an de o investiție de 50 de milioane de euro pentru extindere modernizare și dotare. Avem destule probleme în domeniul sănătății, mai ales în zona spitalului, dar încercăm să le rezolvăm din mers, pentru că trebuie să oferim tulcenilor tot ceea ce este mai bun“, a declarat preşedintele CJ Tulcea.

Ambulanţele navale, vitale pentru jumătate din suprafaţa judeţului

Dacă problema ambulanţelor auto a fost cumva rezolvată prin intermediul proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”, pentru zona de deltă a judeţului şi pentru localităţile izolate în care se poate ajunge doar pe apă, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea are funcţionale doar două ambulanţe navale. Parcul naval al Serviciului Judeţean de Ambulanţă numără însă cinci şalupe, însă trei dintre acestea nu sunt funcţionale. Una dintre ele a avut un accident naval şi va trebui ca firma de asigurări să se ocupe de plata reparaţiei, iar celelalte două şalupe au probleme cu motorizare.

„Am primit asigurări de la domna ministru Pintea că ne va sprijini pentru a rezolva problema motorizării celor două şalupe nefuncţionale. De asemenea, avem promisiunea că vom primi anul acesta încă o şalupă medicalizată.”, a mai declarat dr. Dumitru Vâlcu.

Articolul precedentPatru minori, între 15 şi 17 ani, spărgători de autoturisme, au fost reţinuţi de poliţişti
Articolul următorÎncă un accident pe trecerea de pietoni! O femeie a ajuns la spital