Organizația Întreprinderilor Mici şi Mijlocii propune Guvernului să majoreze salariul minim cu 200 de lei. Chiar și așa, banii tot nu ar fi suficienți, susține șeful organizației, Florin Jianu. El are și o condiție pentru ca românii să resimtă majorarea. 

 

Preşedintele CNIPMMR susţine majorarea cu 200 de lei a salariului minim pe economie pentru 2022, fără impozitarea de stat a acestei sume, astfel încât toată suma să ajungă în buzunarul angajaţilor.

Acesta nu a precizat dacă organizaţia patronală susţine o anumită formulă de calcul a salariului minim pentru anul viitor.

 

Liderul Consiliului Naţional al IMM-urilor a subliniat că în cazul în care majorarea salariului minim cu 200 de lei ar fi realizată cu grila actuală de impozitare pe muncă, angajaţii ar beneficia de o majorare netă de 100 de lei, în timp ce cealaltă sută de lei ar fi încasată de stat.

La finalul anului trecut, Guvernul a decis, în contextul problemelor economice provocate de restricţiile impuse în timpul pandemiei, ca salariul minim pentru anul curent să rămână la nivelul celui din anul 2020. 

Articolul precedentLegea consumatorului vulnerabil, adoptată. Cine sunt beneficiarii și de când se va aplica
Articolul următorSfânta Maria Mică – tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să faci pe 8 septembrie ca să ai noroc în casă tot restul anului