Şi în acest an, sahiștii tulceni sunt prezenți la Campionatul European de Șah. În perioada 31 iulie – 5 august, la Oradea are loc cea de-a 18-a ediţie a Campionatului European de şah rapid şi blitz pentru copii şi juniori, pe categorii de vârstă U 8, 10, 12, 14, 16 şi 18 ani.
Competiţia este organizată de Asociaţia Judeţeană de Şah Bihor, sub egida Federaţiei Române de Şah şi a Federației Uniunii Europene de Șah (ECU). La această competiție participă 340 de tineri şahişti, din peste 20 de ţări, ce se vor duela la tabla de şah pentru medaliile Campionatului European.
În deschiderea Campionatului European de Șah , la Hotel Continental din Oradea, a avut loc o conferința de presă la care au participat Cosmin Butuza– secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Sorin Iacoban– preşedinte al Federaţiei Române de Şah, Sandor Pasztor – preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Ion Șerban Dobronăuţeanu – prim-vicepreşedinte Federaţia Europeană de Şah (ECU).
Obiectivul anunţat de preşedintele FRŞah este obţinerea a „minim 20 de medalii”, lotul României fiind alcătuit din circa 120 de şahişti.
ACS Logic Delta Tulcea se poate mândri, și anul acesta, că poate participa la Campionatul European de Șah cu trei sportivi foarte valoroși . Cei trei sportivi ce ne reprezintă județul Tulcea dar și România la Campionatul European de Șah sunt:
– F 08 – Mardare Adelina – Izabela – vicecampioană națională la șah rapid și componentă a lotului național;
– F 10 – Borisov Sofia – Ioana – componentă a lotului național și medaliată cu aur la Festivalul Internațional de Șah Cap Aurora;
– U 14 – Sarighioleanu Sebastian – Laurențiu – component al lotului național și câștigător a numeroase competiții interne și internaționale.
Sportivii clubului tulcean prezenți la această competiție vor încerca să facă o imagine frumoasă României, dar și județului nostru, atât prin rezultatele sportive, dar și prin materialele promoționale oferite de Consiliul Județean Tulcea , materiale ce vor fi oferite jucătorilor străini pe care îi vor întâlni ca adversari .

 

Articolul precedentBiblioteca Judeţeană Panait Cerna are un nou manager. Interimar!
Articolul următorÎncă un cartier intră în programul de colectare selectivă a deşeurilor