În perioada 12-17.08.2019, la Predeal a avut loc competiția de șah clasic, intitulată ”Trofeul Carpati” aflată la ediția a V-a , competiție organizată de Clubul Central de Șah București .
Competiția s-a desfășurat în cele mai bune condiții de joc, fiind arbitrată și de doamna Mariana Ionită , organizator international de competiții de șah.
Concursul a cuprins 7 runde, în sistem elvețian, cu timp de gândire 90 min + 30 sec / mutare / jucător, la care au participat peste 73 de jucători de șah de toate vârstele , copii și seniori, legitimați la cluburi sportive din : Timișoara, Alba Iulia, Otopeni, Brăila, Buzău, Constanța, Slobozia, Craiova , Târgoviște, Iași, Brașov,Tărgu-Mureș, Ploiești, Deva, Pitești, București și Tulcea .
Competiția a cuprins două turnee pe categoriile de vârstă: U12 și Open .
Tulcea a fost reprezentată de următorii sportivi ai Clubului de Șah Logic Delta: Șerban Eugen ( la Turneul Open), Borisov Sofia- Ioana, Pufleni Maria , Boureanu Bianca Alina și Mocanu Miruna ( la Turneul U12).
La finalul celor 7 runde sportivii de la Acs Logic Delta au obținut următoarele rezultate :

U12
Locul I – Borisov Sofia Ioana
Locul III – Boureanu Bianca-Alina
Locul I fete – Pufleni Maria
Locul II fete – Mocanu Miruna

Este de apreciat evoluția foarte bună a Sofiei Borisov , pentru că a reușit să câștige detașat competiția destinată copiilor sub 12 ani, fără nici o înfrângere ( 5V, 2=, 0Î), ea fiind componentă a lotului național a României la doar 11 ani.
De reamintit faptul că ,anul acesta, Pufleni Maria, Borisov Sofia și Bourenu Alina au reușit, , să obțină titlul de campioană națională la șah blitz și titlul de vicecampioană națională la șah clasic pe echipe.
Toate aceste rezultate sunt o dovadă a valorii incontestabile a acestor sportive, ele făcând în ultimii ani o imagine foarte frumoasă ”sportului minții” din orașul Tulcea.
Felicitări copii pentru rezultate frumoase obținute în această competiție !
Mulțumim Fundației Județene pentru Tineret Tulcea pentru susținerea acordată Clubului de Șah Logic Delta.

Articolul precedentUn buzoian beat a intrat cu BMW-ul într-un copac şi a băgat doi oameni în spital
Articolul următorHoţi de scule de pescuit prinşi în „acţiune” la Murighiol