În cursul zilei de azi, în intervalul orar 10.00 – 16.00, pe platforma de lângă Sala de sport multifuncțională ,, Daniel Pohariu”, SC Servicii Publice SA și partenerii Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor și-au propus să colecteze peste 10 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) și bateriile uzate de la persoanele fizice și juridice din municipiul Tulcea.
Tulcenii sunt invitați la punctul special amenajat să aducă echipamente electrice și electronice vechi (televizoare, ventilatoare, imprimante, aparate de uz casnic, ș.a.) și acumulatorii portabili uzați pentru care vor primi tichete cu valoare de 10 sau 20 de lei. Pentru electrocasnice mai mari cum ar fi frigiderele, mașinile de spălat vechi și alte aparate voluminoase valoarea tichetelor e de 30 de lei iar cu programare prealabilă, Servicii Publice SA Tulcea le poate ridica de la domiciliu sau sediu.


,,Anul trecut, la acțiunea din septembrie s-au colectat peste 12.000 kg de aparate electrice vechi și 100 kg de baterii uzate, care au fost preluate și predate către reciclare. Anul acesta suntem pregătiți pentru cel puțin 10 tone iar dacă vor fi cantități mai mari vom oferi tichetele săptămâna viitoare” a declarat Aurel Gheorghiu, director SC Servicii Publice SA Tulcea.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

Articolul precedentPeste o mie de cuiburi embrionate de șalău pentru Lacul Razim
Articolul următorPrezenţă tulceană la Concursului Național ”Made for Europe” de la Cluj