În stațiunea Jupiter a avut loc recent, cea mai importantă competiție internațională de șah ce s-a desfășurat pe litoralul românesc în această perioadă, FIŞCA 2018, la care s-au înscris aproximativ 600 de jucători de şah, atât din ţară cât şi din străinătate, respectiv din Lituania, Finlanda, Olanda, Rusia, Moldova,Bulgaria,Belgia, Germania şi SUA.

ACS Logic Delta a participat şi anul acesta cu 19 jucători la categoriile de vârstă U6, U8, U10, U12, U14 şi seniori prin proiectul „Șah de Performanță” – acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Tulcea.

Competiţia a fost omologata de Federaţia Internaţională de Şah , şi s-a desfăşurat în sistem elveţian pe parcursul a noua runde.

După cele 9 runde ale competiţiei 6 sportivi ai clubului nostru au fost premiaţi cu diplome, medalii şi cupe pentru rezultatele obţinute în probele de: şah clasic, şah blitz, şah Fischer 960 şi şah pe echipe.

La proba de şah clasic au fost premiaţi următorii sportivi:

Borisov Sofia – Ioana – Locul I F10 – 6,5 pct

Mardare Adelina – Izabela – Locul ÎI F8 – 6 pct

Sarighioleanu Laurenţiu – Locul IV U14 – 7 pct

Guriencu Alexandru – Locul V U6 – 6 pct

La turneul de şah blitz ( timp de joc 3 min + 2 sec / mutare ) la care au participat 99 de sportivi atât din ţară cât şi din S.U.A şi Belgia , medalia de aur a fost câştigată de către sportivul clubului tulcean, CM Marţian Dragoş – Daniel.

La turneul de Şah Fischer 960 , la categoria U14, Sarighioleanu Laurenţiu a obţinut medalia de argint.

De asemenea, la turneul pe echipe, CM Marţian Dragoş – Daniel şi Sarighioleanu Laurenţiu au obţinut locul ÎI în clasamentul general.

În cadrul acestui Festival Internaţional de Şah au fost apreciaţi şi premiaţi cei mai buni antrenori pentru rezultatele obţinute de către juniori la proba de şah clasic, unde Sarighioleanu Marius s-a clasat pe locul ÎI.

La competiţia de anul acesta , sportivii clubului nostru au demonstrat că sunt mult mai bine pregătiţi , dovada fiind medaliile , dar şi punctele obţinute de aceştia la finalul concursului.

Prezent pentru prima dată la această competiţie, Cuculici Robert, de numai 7 ani a ocupat locul 8 cu 6,5 puncte la turneul U8 unde au participat 103 sportivi.

La turneul U 14 la care au participat 159 de sportivi este de apreciat şi rezultatul lui Sarighioleanu Laurenţiu care a încheiat competiţia neînvins, cu 7 puncte ( 5 V , 4 E , 0 Î) la egalitate de puncte cu locul ÎI în clasamentul general, departajarea făcându-se la buchholz.

Rezultatele celorlalţi sportivi au fost următoarele:

U6: Mardare Tudor-Vlad 5 pct

U 08 : Chihaea Fabian 5 pct, Ardeleanu Sebastian 5 pct, Guriencu David 4 pct

U10: Munteanu Darius 3,5 pct, Gafar Timur 5 pct, Gherghisan Alexandru 5 pct, Mocanu Miruna 5,5 pct, Ardeleanu Damian 3,5 pct, Cabuz Andrei 4 pct

U12: Pufleni Maria 4,5 pct, Ene Alexandru 4 pct

Seniori: Marțian Daniel 6 pct şi Hristea Beartice 3 pct.