Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Tulcea, au destructurat un grup infracțional organizat, care ar fi exploatat sexual trei minore și o majoră, prin inducere în eroare, amenințări și loviri. Patru bărbați au fost reținuți.

La data de 20 septembrie , polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Tulcea au efectuat trei percheziții domiciliare, în municipiul Tulcea și în orașul Măcin, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – 2018, un număr de cinci persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Cei în cauză ar fi racolat trei minore și o majoră, prin inducere în eroare, folosind metoda „Loverboy”, amenințări și loviri, profitând de starea vădită de vulnerabilitate, în vederea exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției.

Aceștia le-ar fi adăpostit pe victime și le-ar fi transportat în municipiile Tulcea, Brăila, Focșani și Constanța, unde le-ar fi înlesnit practicarea prostituției și ar fi obținut foloase patrimoniale, respectiv sume de bani, de pe urma practicării prostituției de acestea. În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume de bani, telefoane, un autoturism și acte privind transferuri de bani.

Ieri seara, patru bărbați au fost reținuți sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism, urmând a fi prezentați Tribunalului Tulcea, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor. La acțiune au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea – Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

 

Articolul precedentAu venit banii şi pentru despăgubire porcilor de la Carniprod!
Articolul următor„Dorulețul” participă la Festivalul „Arte și Tradiții Românești” Slatina