Duminică 6 octombrie 2019, biserica cu hramul Sf. Împărați Constantin și Elena din Panduru, protoeria Babadag, Episcopia Tulcii s-a înveșmântat în haine de aleasă sărbătoare pentru slujba de sfințire a picturii lăcașului de cult.

Slujba de sfințire și sfânta liturghie a fost oficiată de către P.S. Visarion, Episcopul Tulcii, alături de un sobor de preoți și diaconi precum și de numeroși credincioși, atât din localitate, cât și din satele învecinate.

Sărbătoarea de astăzi încununează eforturile de construire a bisericii din perioada 2003 -2007, acum 12 ani în urmă biserica fiind și târnosită.

Anul acesta, prin jertfa și osârdia domnului Barbu Nicolae, primar al municipiului Giurgiu și fiu al satului, biserica a fost în întregime pictată.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii a vorbit credincioșilor despre Duminica a XX-a după Rusalii și despre importanța lăcașului de cult ca loc al prezenței lui Dumnezeu în lume.

În semn de apreciere pentru munca depusă la parohie, Pc. Pr. Paroh Victor Schimbeschi a fost hirotesit întru iconom, iar primarului municipiului Giurgiu i-a fost acordată distincția eparhială Crucea Sf. Iachint – pentru mireni. Acte de apreciere au fost oferite și consiliului parohial precum și ctitorilor mai importanți.

În cadrul sfintei liturghii credincioșii s-au împărtășit cu Sfintele Taine și tot aici au fost pomeniți și preoții mai înainte slujitori, adormiți întru Domnul de-a lungul vremii, la loc de cinste fiind pomenit preotul erou din Primul Război Mondial, Belizarie Popescu.

La finalul sărbătorii P.S. Sa a vizitat ruinele fostei biserici din localitate cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”, devastată în anul 1972 de un puternic incendiu și care nu a mai putut fi reconstruită niciodată.

Până în anul 1989 serviciile religioase din localitate au fost oficiate în pronaosul fostei bisericii incendiate, abia după acest an, fiind posibilă punerea în discuție a construirii unui nou lăcaș de cult în localitate. Astăzi localitatea numără aproximativ 100 de familii.

Articolul precedentDispar sensurile unice din zona Pelican
Articolul următorZiua Mondială a Educației, de aproape și de „la distanță”