Rezultatele repartizării la liceu au fost publicate astăzi pe admitere.edu.ro și la avizierele unităților de învățământ.

Detalii despre elevii admişi în liceele tulcene găsiţi AICI

Potrivit calendarului de admitere la liceu 2019, absolvenții clasei a VIII-a sunt repartizați vineri, 12 iulie, la licee, în funcție de opțiunile pe care le-au scris în fișele de înscriere.

Rezultatele repartizării computerizate sunt afișate la avizierele liceelor, iar în școlile gimnaziale este publicată lista cu locurile neocupate la liceele din județe.

La Tulcea în această primă etapă au fost repartizaţi în licee nu mai puţin de 918 elevi, alţi 10 elevi cu note de admitere între 6,35 şi 2,78 fiind nerepartizaţi.

Cea mai mare notă de admitere din acest an, 9,96, a fost obţinută de un elev din Măcin, Alexandru Andrei Greceanu de la Şcoala Gheorghe Banea din Măcin care a fost repartizat la Liceul Teoretic Gheorghe Munteanu Murgoci cel care a dat anul acesta singurul elev cu 10 la Bacalaureat. Din municipiul Tulcea, cu „doar” 9,95, elevul Teo Sebastian Şamata de la Şcoala Gimnazială Elena Doamna a fost repartizat la Colegiul Dobrogean Spiru Haret.

La polul opus, cu note de 2,59 şi 2,87, doi elevi din Babadag vor face Filologie la Liceul Dimitrie Cantemir în timp ce la Tulcea cu 3,09 şi 3,25, un absolvent de gimnaziu va face Mecanică la Liceul Tehnologic Henri Coandă respectiv o absolventă de gimnaziu va face Economie la Liceul Tehnologic Agricol Nicolae Cornăţeanu.

IMPORTANT: Actele necesare pentru înscrierea la licee
În perioada 15-18 iulie 2019, absolvenţii depun, la unităţile şcolare la care au fost declaraţi admişi, dosarele de înscriere, cuprinzând actele de studii în original.

Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte:

a) cererea de înscriere;

b) cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere;

c) adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a;

d) foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale);

e) fişa medicală.

Candidaţii care, în perioada 15-18 iulie 2019, nu îşi depun dosarele de înscriere, sunt consideraţi retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale. Pe 23 iulie, începe a doua etapă de admitere la liceu.

Articolul precedentZiua Națională a Contabilului Român, la cea de-a XV-a ediție
Articolul următor„Interes maxim” la Tulcea pentru facilităţile fiscale pe care Guvernul ar vrea să le ofere