O postare de pe pagina oficială a USR Tulcea deschide războiului dintre USR şi PSD pe plan judeţean, după o lungă perioadă în care reprezentanţii celor două organizaţii judeţene nu s-au atacat direct. Motivul discordiei este numirea noului Guvernator al ARBDD, Cătălin Ţibileac. Iată postarea care deschide războiul între cele două organizaţii politice rivale şi pe plan judeţean.

„Delta Dunării e în mâna baronilor locali PSD.

Horia Teodorescu, baron local PSD și Presedinte al Consiliului Județean Tulcea, care mai ieri se plângea pe la televizor că a fost captiv în epoca Dragnea, s-a asigurat ca premierul Viorica Dăncilă îl numește pe Cătălin Tibuleac guvernator al Rezervației Biosfera Delta Dunării.

Cătălin Tibuleac, fost șef al SRI Tulcea, este un apropiat al lui Horia Teodorescu și a condus în ultimii ani un ONG controlat de Consiliul Județean Tulcea. E vorba despre Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, un ONG finanțat din banii primăriilor printr-o taxă lunară de 500 euro.
Alegerea zilei de vineri, inainte de un weekend prelungit, pentru anuntul numirii nu a fost intamplatoare, ci menita sa atenueze impactul public.
Îi cerem public premierului Viorica Dăncilă să revină asupra decizie de numire și să demonstreze că interesele de partid nu sunt mai importante decât protejarea Rezervației Biosfera Delta Dunării.

Vestea numirii domnului Tibuleac în fruntea ARBDD a generat un val de mesaje către USR, in care cetatenii ne-au semnalat manevrele legate de complicitatea ARBDD în menținerea afacerilor agricole chimizate în Delta și nu numai.
Ne bucură faptul că cetățenii au încredere în USR și apelează la noi, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării astfel încât să nu fie distrus de baronii locali PSD.”