Numărul pacienților COVID în stare gravă, aflați la Terapie Intensivă, va rămâne ridicat în următoarele două -trei săptămâni, spune șeful DSU, Raed Arafat.

El spune că este vizibilă o scădere a numărului de cazuri zilnice de COVID-19, dar la terapie intensivă nu sunt încă așteptate descreșteri ale numărului de pacienți.

„Suntem pe un platou, există diferență de 2 pacienți între 29 octombrie și 5 noiembrie. Încă avem pacienți și în unitățile de primiri urgențe, deci la terapie intensivă și pe secții spitalicești încă nu ne așteptăm să vedem descreșteri decât dacă descreșterea cazurilor pozitive continuă. Durează cel puțin 2-3 săptămâni să începem să simțim descreșterea la nivelul secțiilor de terapie intensivă”, a spus Arafat.

El a adăugat că numărul deceselor rămâne ridicat.

„Din păcate, cu cât avem un număr mai mare de pacienți ventilați, în stare critică, în secțiile de terapie intensivă și în unitățile de primiri urgențe, numărul de decese va continua să fie semnificativ”, a spus Arafat.

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentVIDEO Grup de traficanţi de droguri destructurat. Percheziții la Tulcea
Articolul următorApare o nouă monedă. Emisiune numismatică cu tema 100 de ani de la înființarea Operei Naționale din București