Asociația Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării, pe scurt FLAG Delta Dunării, a prezentat în cadrul unei conferinţe de progres, cdesfăşurată la Sala Dobrogea a Consiliului Judeţean Tulcea, stadiul depunerii cererilor de finanţare după ce sesiunile dedicate celor trei măsuri s-au încheiat.

Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, flancat de Valentin Moldoveanu, manager de proiect FLAG Delta Dunării şi de Dan Buhai, preşedintele Asociației Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării, a ţinut să felicite conducerea acestei asociaţii pentru lucrurile extraordinare întâmplate în ultima vreme cu fondurile dedicate sectorului pescăresc gestionate de acest grup local. Şi asta s-a văzut din prezentarea făcută de Valentin Moldoveanu, manager de proiect FLAG Delta Dunării: „Pe cele trei măsuri deschise spre finanţare au fost depuse 88 de cereri, 48 de către beneficiari publici şi 40 de către beneficiari privați. Valoarea totală a cererilor de finanțare depuse este de peste 15 milioane de euro în condiţiile în care valoarea fondurilor alocate FLAG Delta Dunării este de nu numai 7.550.000 euro. Altfel spus avem încă de la prima sesiune de depunere de cereri de finanţare un grad de accesare de aproximativ 200%”. În plus, echipa de la FLAG Delta a depus, ca aplicant principal, un proiect în cadrul parteneriatului România-Ucraina, pe programul de cooperare transfrontalieră, pentru promovarea culturală, gastronomică între cele două teritorii, dar și un proiect pe fonduri norvegiene pe tema „economiei albastre” în zona Mării Negre privind posibilitarea reducerii impactului uman şi a poluării în zonă.

 

Articolul precedentConsiliul local şi Consiliul Judeţean Tulcea, membri în Asociația de Management al Destinației Turistice!
Articolul următorSemafoare temporare pe variantă, din cauza lucrărilor!