Primăria Tulcea a lansat de ieri, 2 iulie 2019, anunţul privind achiziţia serviciilor pentru organizarea evenimentului Zilele Municipiului 2019. Pentru acest important eveniment de peste an, poate cel mai important dintre evenimentele organizate de primărie, de la bugetul local se pun la bătaie 220.000 de lei fără TVA, cu peste 50.000 de lei mai mult decât anul trecut. În ceea ce priveşte „meniul artistic” al evenimentului din 15-16 august 2019, ca şi anul trecut executivul primăriei îşi doreşte să-i aducă pe malul Lacului Ciuperca pe Irina Rimes şi The Motans, principalele opţiuni şi în 2018. Din păcate, din mai multe motive, inclusiv de natură financiară, cei doi artişti nu au putut onora invitaţia Primăriei Tulcea din 2018, însă anul acesta atât Irina Rimes cât şi The Motans (în seri diferite) sunt principalele obiective ale cererii lansate pe „piaţa de entertainment”. Pe lângă cele două prime opţiuni, Primăria Tulcea se va mulţumi cumva şi cu artiştii Damian and Brothers, Taxi, Liviu Teodorescu and Band sau Nicole Cherry and Band, ca variante de rezervă.

ZM 2019, tot pe malul Lacului Ciuperca, dar într-o nouă … amenajare

Chiar dacă nu a fost cel mai de succes an al Zilelor Municipiului iar la asta a contribuit nu doar bugetul de austeritate ci şi schimbarea amplasamentului (Lac Ciuperca), Zilele Municipiului 2018 (ZM 2018) a fost totuşi un test util pentru ce se vrea din acest an cu cel mai important eveniment al anului din Municipiul Tulcea.

„Chiar dacă au fost şi alte păreri, pe care le respect, ediţia de anul trecut a Zilelor Municipiului a fost un succes din punctul meu de vedere iar tulcenii au venit în număr mare pe malul Lacului Ciuperca. Au fost şi unele lucruri de care ne-am lovit în organizarea evenimentului, unele nemulţumiri din partea comercianţilor care au asigurat partea de alimentaţie publică şi tocmai din acest motiv pentru acest an am luat unele măsuri şi vor fi unele zone noi pentru acest sector. Altfel spus, pe latura plajei dinspre vechile tobogane, spre strada Isaccei, vor fi amenajate şase loturi spre a fi concesionate agenţilor economici pentru cele patru zile ale avenimentului, respectiv 14-17 august 2019.”, a declarat primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

Artificii mai multe şi de pe mai multe pontoane

Dacă în ultimii ani focul de artificii de la finalul Zilelor Municipiului a fost mai de austeritate cu acelaşi buget ca în urmă cu zece ani, anul acesta se anunţă un foc de artificii … de zile mari: dacă nu ca în marile metropole ale alumii măcar ca în marile oraşe ale ţării. Lansarea artificiilor se va face tot de pe Lacul Ciuperca, la fel ca anul trecut, însă de pe de două ori mai multe pontoane.

„Noi colabărăm de mai mulţi ani cu o societate comercială care asigură acest spectacol de final al Zilelor Muncipiului şi într-adevăr suma alocată focului de artificii a rămas neschimbată de vreo zece ani. Din acest an am mai suplimentat puţin alocarea pentru acest spectacol de final pentru că an de an am vrut mai mult şi mai mult cu aceeaşi bani. Sper să vedem cu toţii un spectacol de lumini cum n-a mai fost la Tulcea”, a mai spus primarul Constantin Hogea.

 

 

Articolul precedentPremierul Viorica Dăncilă deschide Programul de tabere “ARC” 2019 de la Sulina
Articolul următorZestrea de monumente istorice a judeţului Tulcea s-a îmbogăţit recent cu 25 clădiri si un sit arheologic