În perioada 25-27 octombrie 2019, la Călărași, s-a desfășurat Concursul cu participare internațională „Ion Barbu- Dan Barbilian”, ajuns la ediția a XXIV-a.

Județul Tulcea a fost reprezentat de Adina Elena Bulgaru, elevă a Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, în clasa a XI-a D, coordonată de profesor Irina Neacșu.

Eleva liceului tulcean, obișnuită cu rezultatele foarte bune la olimpiade și concursuri școlare și extrașcolare (laureată la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” în clasa a IX-a), s-a detașat și de data aceasta la secțiunea dedicată disciplinei Limba și literatura română unde a trebuit să interpreteze un text la prima vedere din opera cunoscutului poet-matematician interbelic și să prezinte momentul întâlnirii cu poetica barbiană într-o pagină de jurnal. Iar Adina Elena Bulgaru a impresionat juriul prin originalitate, obținând locul I cu 98 de puncte!
Festivitatea de premiere s-a desfășurat la Sala „Barbu Știrbei” din Călărași și a avut girul unor reprezentanți de seamă ai mediului literar românesc, juriul fiind prezidat de prof. univ. dr. Silviu Angelescu.

Articolul precedentMemorial fotbalistic la Şcoala „Vasile Alecsandri” din Nufăru
Articolul următorNoapte albă pentru pompieri: incendii la două case