Polițiștii  Biroului Siguranță Școlară, alături de polițiștii rutieri și criminaliști, au desfășurat activități educative în cadrul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ciucurencu”, din municipiul Tulcea.

Polițiștii le-au prezentat elevilor regulile de circulație și importanța abordării unei conduite corecte ca pietoni, pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere, fiind învățați să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.

Copiilor le-au fost oferite soluții pentru evitarea situațiilor conflictuale și au fost sfătuiți să anunțe de îndată astfel de cazuri.

Micuții au fost încântați și curioși să interacționeze cu polițiștii criminaliști, dar mai ales să exploreze laboratorul mobil aflat în dotarea Serviciului Rutier.

Siguranța elevilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, iar polițiștii ce desfășoară activități informativ-preventive răspund tuturor solicitărilor cadrelor didactice pentru a participa la activități educative antiinfracționale și antivictimale, organizate în școli.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentCod galben de ploi şi viscol valabil până duminică seara în mai multe judeţe din ţară
Articolul următorDesert cu mere: 3 rețete simple și delicioase