Poliţiştii Serviciului de Poliţie ,,Delta Dunării”  au indisponibilizat peste 850 kg. de pește, un autoturism, o ambarcaţiune și 66 de unelte de pescuit, în urma unei acțiuni pentru prevenirea braconajului piscicol în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

În perioada 12 – 14 septembrie 2018, poliţiştii Serviciului de Poliţie ,,Delta Dunării” şi jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au acţionat pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării pentru prevenirea braconajului piscicol. În urma acțiunilor, au fost constatate patru infracţiuni, dintre care doua prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura şi doua de Codul penal, fiind conduse la sediul poliţiei, pentru cercetări, doua persoane. De asemenea au fost indisponibilizate 863,5 kg. de pește, un autoturism, o ambarcaţiune, 2 rame, 66 de unelte de pescuit (54 setci din fir textile, 10 setci tip monofilament şi 2 trifilare), în valoare totală de aproximativ 37.300 de lei.

Exemple:

1. La data de 12 septembrie 2018, polițiștii au oprit în trafic pe D.J. 226, între localităţile Istria şi Săcele, judeţul Constanţa, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 61 de ani, din municipiul Buzău. În urma controlului, în autoutilitară a fost descoperit peşte pentru care conducătorul auto a prezentat o factură și o declarație de conformitate. A fost cântărit peștele și comparat cu cantitățile din actele prezentate. Astfel, polițiștii au constat că pentru 584 kg. de peşte proaspăt conducătorul auto nu justifică prin documente legale  provenienţa. A fost luată măsura indisponibilizării celor 584 kg. de peşte transportat fără documente legale, precum şi a autoutilitarei, fiind întocmit dosar penal.

2. La data de 14 septembrie a.c., pe lacul Câşliţa, din complexul Somova-Parcheş, a fost depistat un bărbat, de 56 de ani, din localitatea Mineri, judeţul Tulcea, în timp ce pescuia cu ajutorul a 3 plase tip monofilament, având capturate 25 kg. de peşte din specia caras. Plasele de pescuit, ambarcaţiunea folosită, ramele acesteia şi peştele au fost indisponibilizate.

Articolul precedentPortalul ro-alert.ro lansat oficial în cadrul unei videofonferinţe cu prefecţii
Articolul următorAccident la Somova! Doi răniți și o mașină răsturnată