La șantierul Podului Suspendat peste Dunăre ce leagă județul Brăila de Tulcea, se lucrează 24 de ore din 24, iar construcția este în grafic. Pe pagina de facebook a CNAIR sunt prezentate stadiile lucrărilor prin prisma a doi angajați de pe malul Jijila, este vorba de Chirnoagă Mădălin – Administrator Organizare de Șantier Jijila și Drăghici Mădălin – Inginer Șantier Jijila. Detalii despre blocurile de ancoraj sunt oferite de ing. Viorel Esanu, de pe șantierul aflat pe malul de la Brăila.

 

„Aici se afla 4 platforme de depozitare ale cablului principal, dintr-un efectiv de 3500 de bobine, am primit 3000 de bobine și urmează să primim și diferența de 500 de bobine.” spune Chirnoagă Mădălin, Administrator Organizare de Șantier Jijila.

„Acestea (bobinele) sunt făcute din oțel galvanizat, cu diametrul de 5,34 mm, în total cele 2 cabluri vor avea 81 000 km” a precizat Drăghici Mădălin, Inginer Șantier Jijila.

Cablurile cu ajutorul cărora se va realiza suspendarea Podului peste Dunăre au o greutate de peste 6.700 tone, sunt produse de o companie japoneză şi au o garanţie de 120 de ani.

Potrivit ing. Viorel Eşanu, turnurile de susţinere a celor două cabluri, construite pe cele două maluri ale Dunării, în judeţele Brăila şi Tulcea, sunt deja gata şi au o înălţime de 192 metri, fiind cele mai înalte construcţii din România. Tablierul metalic al podului este compus din 86 de module, care sunt realizate în Şantierul Naval din Brăila, fiecare modul cântărind 250 de tone. Pentru realizarea Podului peste Dunăre vor fi folosite în total 25.000 de tone de oţel beton şi peste 200.000 metri cubi de beton.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentSimona Halep și-a aflat prima adversară din 2021
Articolul următorBilanț coronavirus 26 ianuarie: 2.877 de cazuri noi, 97 de decese