În şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost convocat azi 27 august 2018 pentru a aproba o hotărâre ce priveşte Şcoala Dorobanţu, cu cele două corpuri de clădire afectate de un incendiu ce s-a manifestat în ziua de 5 august 2018.

Într-o precedentă şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost aprobată o evaluare a situaţiei celor două clădiri în care se desfăşurau cursurile şcolare, Corp 1 şi Corp 2, şi care au fost afectate, mai mult sau mai puţin de incediul din 5 august.

Evaluarea a fost realizată şi de asemenea a fost făcută şi o estimare a costurilor pentru reparaţii, prezentate în cadrul şedinţei de Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de către subprefectul Corvin Bangu, cel care a condus şedinţa de azi.

Astfel, potrivit estimărilor unui evaluator specializat, pentru Corpul 1 sunt necesari 902.685 lei din care 802.587 lei pentru lucrări de construcţii şi 100.298 lei pentru dotări, în timp ce pentru Corp 2 sunt necesari 270.844 lei din care 251.677 lei pentru lucrări de construcţie şi 25.167 lei pentru dotări.

„Situaţia actuală de la Dorobanţu cu soluţiile de mutare a elevilor în alte două corpuri de clădiri inadecvate pentru desfăşurarea cursurilor şcolare are trebui să înţelegem că este o măsură provizorie şi trebuie să facem toate eforturile ca lucrurile să reintre în normal. Avem această evaluare a situaţiei şi o estimare a costurilor şi împreună cu colegii de la Consiliul Judeţean Tulcea, trebuie să ne preocupăm de fundamentarea unei hotărâri de Guvern pe care să o promovăm cât mai repede. Iar sumele estimate pot veni doar din Fondul de rezervă al Guvernului deoarece nici primăria de acolo şi nici Consiliul Judeţean Tulcea nu au resursele necesare pentru astfel de investiţii ce se impun foarte urgent”, a declarat subprefectul Corvin Bangu.

În ceea ce priveşte elevii din Şcoala Dorobanţu, soluţiile identificate de conducerea şcolii împreună cu reprezentanţii Primăriei Dorobanţu şi Inspectoratului Şcolar au fost acelea de a transfera preşcolarii în Casa Învăţătorului, iar şcoalrii să înveţe în actuala clădire a Grădiniţei.

Fiind o soluţie de avarie, atât Primăria Dorobanţu cât şi Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Tulcea fac toate eforturile pentru reabilitarea celor două corpuri de clădire afectate de incendiu astfel încât dacă nu din prima zi de şcoală măcar din acest an activitatea şcolară să reintre în normal în comuna Dorobanţu.

La nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern s-a lucrat în ultima săptămână şi aceasta va fi transmisă Secretariatului General al Guvernului, prin adresă comună a Prefecturii şi Consiliului Judeţean, zilele următoare.

Articolul precedentPestă porcină africană confirmată şi ultimul complex de creştere a porcilor din judeţul Tulcea!
Articolul următorDestinația turistică Tulcea, promovată prin evenimente de top