Şedinţa de consiliu local de azi de la prânz, desfăşurată la Sala Mihail Kogălniceanu se poate spune că a fost o premieră din moment ce peste jumătate dintre proiectele de hotărâre iniţiate de primarul Tulcei, Constantin Hogea, nu au avut numărul suficient de voturi pentru a fi adoptate. Fiind vorba de proiecte de hotărâre ce vizau patrimoniul municipiului sau al unor societăţi comerciale din subordinea Consiliului local, fără cele şapte voturi ale consilierilor PNL Tulcea acestea nu puteau deveni hotărâri la o prezenţă în sală de numai 20 de aleşi. Asta pentru că hotărârile de patrimoniu pentru a fi adoptate au nevoie de minim două treimi din numărul de voturi din Consiliul local Tulcea ce este format din 21 de consilieri.

Pe ordinea de zi au fost în total 21 de proiecte de hotărâre despre care consilierii locali ştiau de săptămâna trecută plus 1 proiect de hotărâre în afara ordinii de zi iniţiale ce viza activitatea Societăţii de Transport Public.

De la primele proiecte de hotărâri semnalul a fost clar că liberalii se vor abţine de la vot şi că proiectele de patrimoniu sunt în pericol să …pice. Şi, de la pestă porcină africană, că are şi acest virus partea lui de vină, peste jumătate dintre proiectele iniţiate de primarul Tulcei, Constantin Hogea nu au avut numărul necesar de voturi pentru a fi adoptate.

Liderul consilierilor locali PNL: Am avut şi noi un proiect de hotărâre …

Motivul pentru care consilierii locali liberali s-au abţinut de la toate proiectele de hotărâre ale primarului Tulcei, Constantin Hogea, (până mai ieri, alaltăieri liderul acestora la nivel judeţean chiar – n.n.), are legătură cu un …virus. Da, desigur virusul pestei porcine africane care a provocat atâtea pierderi cresătorilor de porcine din judeţul nostru, mai ales Complexului de la km 4 pentru care consilierii liberali au iniţiat în urmă cu circa două luni un proiect de hotărâre privind scutirea de la plata impozitului.

Nu vom comenta oportunitatea unui astfel de demers ci doar faptul că proiectul n-a mai ajuns pe masa rotundă a consilierilor locali spre a fi dezbătut şi eventual adoptat.

„După cum bine ştiţi, noi consilierii liberali am avut o iniţiativă în ceea ce priveşte scutirea de la plata impozitului pentru ferma de creştere a porcilor apartinând societăţii Carniprod SRL. O anumită lentoare din cadrul aparatului primăriei a amânat, nepermis de mult aş spune, iniţierea unui proiect de hotărâre în acest sens. Ba mai mult, ne-am trezit, la solicitarea noastră, cu un răspuns de la Taxe şi Impozite locale în care era amintit un răspuns al DSVSA Tulcea că nu ar fi fost la Tulcea o calamitate tot ce a provocat virusul pestei porcine africane. Adică una am cerut noi şi alta ni s-a dat, mai pe româneşte. Mă aşteptam, şi eu şi colegii mei, ca aparatul de specialitate al primarului să iniţieze un proiect prin care să ne spune negru pe alb că se impune sau nu se impune scutirea asta de impozit. Iar consilierii, într-o majoritate sau alta ar fi votat pentru sau împotriva iniţiativei. În concluzie, ceea ce s-a întâmplat azi prin abţinerea noastră de la vot, cu excepţia proiectului ce a vizat bursele elevilor, şi vreau să subliniez acest aspect, este un răspuns al nostru la abţinerea de până acum a executivului în privinţa solicitării noastre”, a declarat consilierul local PNL Claudia Frandeş, liderul liberalilor din Consiliul local.

Primarul Hogea: „Copilării pentru care conducerea PNL Tulcea va fi taxată de electorat”

Fără a fi prea tare surprins de gestul consilierilor liberali, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a arătat mai degrabă spre alt sediu de primărie decât spre consilierii liberali de la masa de consiliu despre care a afirmat că „unii au pus ochii în pământ de ruşine”.

„Ca iniţiator al proiectelor de hotărâre nu am niciun regret că aceste proiecte nu au devenit hotărâri pentru că sunt convins de faptul că ele vor fi adoptate luna viitoare în şedinţa de dinaintea Crăciunului. Din fericire nu erau proiecte care să ţină de fonduri europene sau care să fie vitale pentru instituţie sau pentru urbe. Gestul consilierilor liberali îl pun pe seama unui gest copilăresc asumat de cineva mai tânăr ca mine şi în căutare de notorietate. Totuşi aş vrea să avertizez că sunt copilării pentru care conducerea PNL Tulcea va fi taxată de electorat. Desigur cel din municipiul Tulcea”, a declarat primarul Constantin Hogea cu o trimitere deloc voalată spre liderul judeţean al PNL care şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de primar al municipiului.

Mai mult, primarul municipiului Tulcea a mai anunţat ieri că este foarte îngrijorat de faptul că gestul copilăresc al aleşilor liberali ar fi cu adevărat periculos luna viitoare când se pune proplema adoptării unor proiecte importante cum ar fi bugetul, taxele şi impozitele locale, lucruri cu care nu se mai poate glumi.

Mesaj de dezamăgire profundă la adresa consilierilor liberali din partea viceprimarului Andaluzia Luca

Nefiind nici în localitate şi nici în ţară pentru a participa la şedinţa de consiliu, dar absentă motivat, viceprimarul Andaluzia Luca şi-a exprimat public tocmai din China, unde se află în delegaţie, şi ea dezamăgirea faţă de gestul consilierilor liberali.

„Sunt profund dezamăgită de atitudinea consilierilor locali ai PNL care, motivat de faptul că cererea lor ca SC Carniprod SA să fie scutită de la plata impozitului pentru o perioadă de 6 luni nu a avut niciun efect în Consiliul Local, au votat nejustificat împotriva proiectelor de hotărâre ce aveau nevoie de două treimi din votul consilierilor pentru a trece. O atitudine nedemnă de niște aleși aflați în slujba tulcenilor! În primul rând că era vorba de proiecte ce aveau ca scop atragerea de fonduri europene, ca proiectul ce prevedea inventarierea unui teren, pe strada Labirintului, pentru a fi reabilitat ecologic prin fonduri europene POR. În al doilea rând e cât se poate de rușinos ca acești aleși locali, unii dintre ei cu experiența mai multor mandate, să nu cunoască faptul că inițiativa lor trebuia să aibă forma unui proiect de hotărâre nu a unei cereri făcută ca să fie făcută și să dea bine la tv. Cum nici acum nu au transformat inițiativa într-un proiect de hotărâre tind să cred că e doar un spectacol pentru naivi, ceea ce e cu atât mai josnic cu cât însuși președintele lor, domnul Ștefan Ilie, critica deunăzi primăria Tulcea că nu accesează fonduri, iar azi consilierii dumnealui acționează astfel. Dacă mai luăm în considerare și faptul că au așteptat ca să plec în concediu și au profitat de lipsa mea, justificată dealtfel, pentru a-și satisface orgoliile mărunte, lovind practic în interesul tulcenilor, putem spune că s-au descalificat și au dezamăgit tocmai pe cei care i-au ales. Vom convoca o ședință extraordinară pentru ca aceste proiecte să-și urmeze cursul firesc și sa facem ceea ce am fost mandati prin vot sa facem”, a transmis Andaluzia Luca.

Articolul precedentJandarmii tulceni se pregătesc pentru sezonul de iarnă!
Articolul următor„Magia sărbătorilor de iarnă” la ICEM Tulcea