Azi, la Bucureşti, a avut loc Gala Naţională a Voluntarilor Crucii Roşii Române, ediţia a II-a, o festivitate în care Tulcea a avut un finalist, votat de public Voluntarul Anului 2018. Este vorba despre voluntarul de cruce roşie Nicolae Grigore (cunoscut mai degrabă de voluntari drept Adi) care a concurat în domeniul acordării primului ajutor

Gala Naţională a Voluntarilor Crucii Roşii Române premiază şi aduce recunoaştere publică voluntarilor celor mai activi din Crucea Rosie Romană pe parcursul anului 2018.

Înscrierile s-au putut face exclusiv online folosind website-ul www.gala.crucearosie.ro până pe 18 noiembrie, ora 23:59  în cadrul celor şase categorii: voluntarul anului, proiectul de voluntariat al anului, voluntarul anului în domeniul social, voluntarul anului în domeniul pregătirii şi intervenţiei la dezastre, voluntarul anului în domeniul educaţie pentru sănătate şi voluntarul anului în domeniul primului ajutor.

Aplicaţiile înscrise în competiţie au fost supuse votului public în vederea stabilirii finaliştilor în perioada 21 – 25 noiembrie a.c. La fiecare categorie sunt considerate finaliste primele trei persoane sau proiecte care au obţinut cel mai mare număr de voturi. Membrii juriului sunt însă cei care, pe bază de punctaj, stabilesc câştigătorii fiecărei secţiuni din lista finaliştilor. Juriul va fi constituit din şase persoane independente de Crucea Rosie Romana, validat de Comitetul de Direcţie al organizaţie.

Voluntar de două decenii

În prezentarea sa pe site-ul galei, tulceanul Nicolae Grigore s-a prezentat astfel: „Sunt voluntar al Filialei de Cruce Roșie Tulcea din anul 1998, implicându-mă cu precădere în cadrul programelor de pregătire a voluntarilor pentru acordarea primului ajutor. Astfel, de-a lungul timpului, Crucea Roșie Tulcea mi-a oferit cadrul perfect de a-mi valorifica experiența profesională, dobândită în țară, dar mai ales în teatrele de operații din zone de risc ridicat precum Arabia Saudită, Kuwait, Iraq, Serbia, Kosovo, Afghanistan, acolo unde am asigurat suportul medical în timpul misiunilor de căutare și salvare, transport răniți, etc. Ca voluntar al Crucii Roșii m-am implicat în pregătirea membrilor echipelor de prim ajutor din cadrul detașamentelor de intervenție ale Filialei de Cruce Roșie Tulcea, participante de patru ori la etapele europene. De asemenea, am sprijinit pregătirea practică a echipajelor de Sanitari Pricepuți, care de fiecare dată s-au întors cu rezultate meritorii de la etapele naționale”. O carte de vizită care a inpresionat nu mai puţin de 1455 de votanţi din întreaga ţară, cu 25 mai mulţi ca cei care l-au votat pe Marius Gabriel Croitor de la Sectorul 6 Bucureşti. Din păcate cele 25 de voturi în plus ale tulceanului n-au contat în evaluarea membrilor juriului care pe plan naţional l-au desemnat pe bucureştean voluntarul anului. Pentru Tulcea, Nicolae Grigore (Adi) este Voluntarul anului 2018!

În anul 2017 a avut loc prima ediţie a GALEI NAŢIONALE A VOLUNTARILOR DE CRUCE ROŞIE DIN ROMÂNIA, Premiul pentru Proiectul de voluntariat al anului a revenit filialei de Cruce Rosie Tulcea pentru proiectul Puncte de prim ajutor în şcoli din mediul rural. Anul acesta însă Tulcea n-a mai avut un proiect în finală, dar a avut un voluntar care merită tot respectul nostru.

Articolul precedentFotbal: Victoria Delta Tulcea a câştigat Cupa Buzăul Sportiv!
Articolul următorAcţiuni culturale din agenda Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”!