Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, în parteneriat cu Institutul Confucius din cadrul Universității Transilvania din Brașov, organizează și în anul școlar 2018-2019, în municipiul Tulcea, cursuri de Limbă și civilizație chineză. Aceste cursuri se vor organiza gratuit şi în acest an şcolar graţie sprijinului Consiliului Județean Tulcea.

Faţă de anul trecut, cursurile se adresează şi elevilor de ciclu primar, elevi de clasa a IV-a cunoscători la nivel mediu ai Limbii engleze, elevilor de gimnaziu precum şi elevilor de liceu. În premieră, unul dintre module va fi rezervat oamenilor de afaceri din Tulcea în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Tulcea.

„Primordial în afaceri este comunicarea. Nu poţi să faci afaceri cu cineva dacă nu te înţelegi cu el. Noi vrem să facem afaceri cu chinezii, chinezii vor să facă afaceri cu noi. Avem şansa aceasta de a învăţa limba chineză, e bine pentru noi. Deja am format o grupă de cursanţi iar pe data de 4 noiembrie începem”, a declarat Doru Poponete, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Tulcea.

Pentru elevi, cursurile de Limba engleză se vor putea urma la Liceul Tehnologic „I. Mincu” Tulcea (Str. 1848, Nr. 7), o dată pe săptămână, în ședințe de 2 ore. Cursul este structurat pe 3 niveluri, fiecare a câte 3 module de 32 de ore.

„Învățarea limbii chineze se desfășoară într-un cadru atractiv, cu activități practic-aplicative, care îmbină învățarea limbii cu tehnici specifice artei și culturii chineze. Cursurile sunt susținute de un profesor universitar chinez, acreditat de către Institutul Confucius ce va veni de la Braşov. Dfaţă de anul trecut, când se puteau obţine competenţe de comunicare pentru 33 de cursanţi, de această dată eu cred că marea majoritate a celor care vor urma aceste module vor fi interesaţi să obţină şi diploma” a declarat Lucica Popişcă, inspectorul general şcolar al judeţului Tulcea.

În ceea ce priveşte înscrierea la cursurile de limba chineză, cererea şi formularul se găsesc pe site-ul oficial al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Tulcea, respectiv http://isjtulcea.ro , la adresa http://isjtulcea.ro/inscriere-curs-de-limba-si-civilizatie-chineza/?fbclid=IwAR27XFTbTsBA3PF1qY9qRJb_l6oP2LMPNXXHW7aYMo4QX2NPAkcSJjMjigE.

Articolul precedent„Actul de promisiune civică” pentru Dobrogea, semnat de Tulcea şi Constanţa!
Articolul următorDe la FLAG Delta: 13 proiecte eligibile pentru o finanţare de peste 15 milioane de lei!