Azi, , 23 octombrie, incepand cu ora 10.00, ia start  Campionatul Interpenitenciar de Fotbal „Cupa Dunării”, ediția a VII-a, unde, cinci penitenciare și o echipă de voluntari vor concura pentru premiul cel mare. Astfel, Penitenciarul Tulcea, Penitenciarul Galați, Penitenciarul Slobozia, Penitenciarul Constanța-Poarta Albă și Penitenciarul București Jilava, vor arunca în arena sportivă din comuna Somova, cei mai buni deținuți fotbaliști selecționați urmărind un singur scop, de a duce trofeul acasă. În competiție va participa și o echipă constituită din voluntari ai Bisericii Creștine Baptiste ”Maranata” din Năvodari.
Campionatul se va desfășura în sistem eliminatoriu, fiecare echipă va avea în teren câte 6 jucători și va fi prevăzută cu 4 rezerve. Meciurile vor fi conduse la centru de un arbitru autorizat în acest domeniu. Acțiunea se desfășoară în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Tulcea, Primăria comunei Somova și Biserica Creștină Baptistă ”Maranata” Năvodari, instituții cu care Penitenciarul Tulcea are încheiate protocoale de colaborare pentru susținerea activităților de reintegrare socială potrivit calendarului de activități prevăzute de strategia națională de reintegrare socială.
La eveniment sunt așteptați în calitate de invitați speciali: Maestrul Emerit al Sportului Românesc d-na Elena Moruzov Fidatov care va oficia decernarea diplomelor și a cupelor din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Tulcea; d-l Vasile Tofan fost sportiv de performanță în lumea box-ului românesc și internațional, care va susține un cuvânt în deschidere și dl. Nicolae Coșovei – Primarul comunei Somova, gazda competiției ce va pune la dispoziție stadionul cu gazon artificial al comunei și care va deschide competiția propriu-zisă.
La finalul campionatului, cele mai bune echipe vor fi recompensate cu premii constând în cupe, tricouri și mingi din partea organizatorilor.
”Acțiunea se organizează prin efortul echipei de reintegrare socială din Penitenciarul Tulcea, cu sprijinul conducerii unității și al colaboratorilor instituției noastre”, a declarat directorul adjunct educație și asistență psihosocială, Comisar șef Cernat Cristina Manuela.
Articolul precedentTrei hoţi prinşi chiar când încercau să fure o maşină
Articolul următorRecomandări ISU Delta: Măsuri de respectat înainte de utilizarea sistemelor de încălzire