În preambulul tradiţionalului Festival Internaţional de Film PELICAM, organizatorii s-au întrecut pe sine şi în acest an şi au prins în agendă o serie de proiecţii şi activităţi, care, deja sunt în desfăşurare.
Astfel, joi, în curtea Casei Avramide au participat circa 170 de persoane, majoritatea tinere şi foarte tinere, la două proiecţii în aer liber. Azi, în parcul Victoria, iubitorii de film din municipiu sunt aşteptaţi la ora 21.00, pentru alte două proiecții. Mâine, împreună cu cercatasii şi evenimentul lor dedicat luminii, se va organiza o vizionare de film pe plaja Lacului Ciuperca, iar duminică, este rândul proiecţiei de la Monumentul Independenţei.
Organizatorii conferinţei de presă dedicate PELICAM, adică Corina Moldovan – Florea şi Benjamin Ribout, au explicat rolul festivalului în comunitatea tulceană, pentru că, în cele din urmă, acesta este un festival de film despre mediu şi oameni.
Primarul Constantin Hogea, prezent la eveniment a punctat foarte la obiect: ” festivalul este la cea de-a VIII-a ediţie şi dintr-un festival, pot spune că a ajuns un fenomen. Este de admirat felul în care organizatorii au reuşit să capaciteze copiii şi tinerii, în ceea ce priveşte un mediu curat şi dragostea faţă de natură.
Ideea e că noi, ca adulţi, de câte ori am sfidat natura…ne-a venit imediat şi nota de plată, pe care trebuie să ne-o asumăm. Din păcate, nu prea avem educaţia principiului ” a la long”. Pe noi ne caracterizează „carpe diem” şi asta nu e bine deloc. Vrem profituri imediate, după care …tot noi suferim. Multe necazuri ni le-am provocat noi, singuri, cu mânuţele nostre. Cu mediul, cu natura, nu merge aşa! Educaţia este unul dintre principalele obiective ale festivalului. Educaţia pentru mediu, pentru respectul faţă de natură, faţă de tot ce ne înconjoară.” – a încheiat primarul Hogea.

Articolul precedentÎntâlnirea Comitetului Pescăresc din RBDD
Articolul următorTulcean cu mandat de executare pentru braconaj emis în aceeași zi, depistat la P.T.F. Vama Veche în timp ce pleca din țară