În perioada 03 – 09 iunie a.c., polițiștii tulceni, alături de polițiștii rutieri din alte 28 de state europene, au desfășurat campania preventivă ” Alcohol/Drugs”, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, operațiune care se înscrie în calendarul de activități al Organizațiilor Polițiilor Europene ( T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2019.
Obiectivul acestei actiunii a fost prevenirea și combaterea conducerii pe drumurile publice a vehiculelor, de către persoane care se află sub influența băuturilor alcoolice.
În cadrul acțiunii, polițiștii tulceni au verificat 683 de conducători auto și au constatat 20 de abateri, dintre care 19 la conducerea sub influența băuturilor alcoolice.
De la începutul anului și până în prezent, pe drumurile deschise circulației publice din județul Tulcea, s-au produs 20 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a unui număr de 18 persoane și rănirea ușoară a altor 8 persoane.