Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au reținut patru minori cu vârstele cuprinse între 15 și 17 ani, toți din Tulcea, pentru comiterea mai multor fapte de furt din autoturisme.
În perioada octombrie – decembrie 2018, cei patru minori ar fi comis 25 de fapte de furturi din autoturisme, pe raza municipiului Tulcea. Prejudiciul se ridică la aproximativ 10.000 de ei, iar o parte din bunuri au fost recuperate și predate persoanelor vătămate. În toate cazurile minorii au sustras bunuri lăsate la vedere în auto și ușor accesibile.
Aceștia au fost reținuți în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea. Ieri seară, judecătorii au decis că aceştia îşi vor petrece următoarele 60 de zile sub control judiciar, având anumite restricţii. Dacă le vor încălca, vor ajunge din nou în arestul poliţiei.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea vă recomandă:
Verificaţi dacă portierele sunt asigurate atunci când plecaţi din autoturism. Astfel, evitaţi un eventual musafir nedorit.
Nu lăsaţi la vedere în interiorul maşinii, atunci când coborâţi din aceasta, obiecte de valoare sau tentante.
Asiguraţi-vă autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute.
Evitaţi să ţineţi în autoturism (torpedou) actele de identitate, de firmă, permis de conducere, actele de înmatriculare ale maşinii sau orice alte înscrisuri.
În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, nu umblaţi în interiorul autoturismului, ci sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau puteți apela numărul unic de urgenta: 112

Articolul precedentZiua de 24 Ianuarie 1859, sărbătorită cu Hora Unirii, fasole şi cârnaţi în Piața Civică (foto)
Articolul următorȘase autospeciale noi, inaugurate la Serviciul de Ambulanță Județean Tulcea