După mulţi ani în care Primăria Tulcea şi-a dat cu stângul în dreptul, ori din indiferenta primarului, ori din lipsă de reacţia a Consiliului Local, iată că, în sfârşit, ideea de bani europeni începe să răsară şi are toate şansele să fie pusă în practică. Printr-un proiect făcut de viceprimarita Andaluzia Luca, cu sprijinul colegei de la Biroul de fonduri europene, Silvia Tarara şi a lui Valentin Moldoveanu de la Flag, în viitorul apropiat, cu ajutorul banilor europeni…nerambursabili, cineva vă facă ceva pentru Tulcea.

Cererea de finanțare nerambursabilă „ÎMBUNĂTĂŢIREA CONDIŢIILOR DE AGREMENT ŞI RECREERE ÎN PARCUL ŞI LACUL CIUPERCA DIN MUNICIPIUL TULCEA PRIN MĂSURI DE PROTEJARE A MEDIULUI PENTRU COMUNITĂŢI DIN ZONA FLAG DELTA DUNĂRII” depusă în cadrul sesiunii din luna mai-iunie anul 2018, cu nr. RO 02 22 06 2018 098 06 a fost declarată selectată pentru finanţare prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonei Pescăreşti Delta Dunării – Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014 – 2020. Suma proiectului este de 574.806 euro!

Date generale
În cadrul proiectului urmează să se realizeze amenajări specifice funcţiunii de agrement tematic, respectiv :– Modul loc de grătar şi picnic
– Modul loc de joacă cu tematica pescăreasca
– Modul debarcader pentru ambarcaţiuni de agrement
În afara acestora se va dezvolta şi infrastructura necesară bunei funcţionări a parcului şi a amenajărilor de agrement menţionate mai sus, respectiv :
– Grupuri sanitare ecologice
– Platforma gestionare deşeuri
– Alei şi mobilier urban
– Reţele de alimentare cu apă şi canalizare
– Reţele electrice şi de iluminat ambiental
Prin proiect se vor achiziona de asemenea bărci și hidrobiciclete pentru închiriere.

„Este prioritar să ne axăm pe proiecte pe bani europeni! Este o şansă pe care trebuie să o speculăm cât mai mult posibil. De aceşti bani vom beneficia atât noi, ca tulceni, dar şi turiştii care ne vizitează. Trebuie să conştientizăm că viitorul şi dezvoltarea se pot face doar cu implicare şi cu proiecte! Nimeni un vine să ne dea, dacă noi nu cerem, prin astfel de proiecte. Îmi doresc din suflet să reuşim să atragem tot mai mulţi bani europeni pentru oraş!” – a spus viceprimarul Andaluzia Luca pentru ziarul nostru.