Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, anunță încheierea Atelierelor de Vară Șotron 2019 în județ – un modul educațional implementat la nivel național, adresat copiilor de 3 – 6 ani din comunități defavorizate și susținut de OvidiuRo, pe perioada vacanței de vară.

În județul Tulcea, 10 Ateliere Șotron susținute de 25 de profesori – voluntari din județ au avut anul acesta loc în lunile iulie și august, cu un total de 130 de copii – majoritatea din medii rurale și urbane defavorizate.

Tema Atelierelor din acest an a fost Lumea vie – plante și animale, iar în fiecare zi copiii și profesorii au explorat prin activități integrate ceea ce ne înconjoară, de la firul ierbii până la stele. În ateliere s-au aplicat multe elemente din noul curriculum pentru educație timpurie, recent aprobat. Obiectivul Atelierelor a fost acela de a crea o comunitate de învățare, cu scopul de a dezvolta autonomia în învățare a copiilor, de a încuraja cooperarea, de a aprofunda cunoștințe și, de asemenea, pentru a le deschide poarta spre cunoaștere acelor copii care nu au alte experiențe de învățare pe timpul verii.

 Dorim să mulțumim pentru provocare și colaborare partenerilor noștri din cadrul Asociației OvidiuRo care au acordat sprijin exclusiv în cadrul Atelierelor, asigurând formarea profesorilor, kiturile educaționale Șotron pentru copii și profesori – care au rămas în grădinițe, o carte pentru acasă fiecărui copil participant la atelier, precum și acoperirea costurilor pentru produse de igienă și gustare folosite pe durata activităților.” a declarat prof. Lucica Popișcă, Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.

Activitățile din cadrul Atelierelor au fost susținute cu materiale educaționale puse la dispoziție de OvidiuRo (de la numeroase cărți ilustrate de ficțiune sau non-ficțiune la hărți, lupe, magneți, kituri de germinare și de igienă sau cărți pentru copii, acasă), materiale ce au rămas în grădinițe și vor fi folosite de copii, în noul an școlar. De asemenea, profesorii au participat la cel puțin unul din trainingurile regionale, județene sau locale dedicate Atelierelor, susținute de trainerii și profesorii-formatori OvidiuRo în lunile iunie și iulie.

Articolul precedentJandarmii şi poliţiştii tulceni alături de elevi la începutul noului an şcolar
Articolul următorArde un depozit de furaje la Smârdan