Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în luna septembrie 2018 au fost vândute, la nivelul întregii țări, doar 42.522 de imobile, cu peste 1.900 mai mult față de luna august. Totuşi, numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, în luna septembrie a acestui an este cu 15.256 mai mic față de perioada similară a anului trecut!

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în luna septembrie 2018, în Ilfov – 6.196, București – 5.698 și Cluj – 2.148. Ce este demn de subliniat este faptul că județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Gorj – 150 respectiv Olt – 152 şi Tulcea – 152.

„Piaţa imobiliară din Tulcea suferă la capitolul dezvoltatori imobiliari şi acest lucru se cunoaşte de ani de zile. Sunt în momentul de faţă doar doi dezvoltatori imobiliari la nivel de municipiu Tulcea, ceea ce e prea puţin pentru un municipiu cu un destul de accentuat deficit imobiliar. Chiar dacă statistica arată rău pentru Tulcea, toamna aceasta eu sper ca lucrurile să se redreseze pentru că trendul început în vară este unul bun”, ne-a declarat reprezentantul agenţiei Lux Imobiliare din Tulcea.

Unul dintre dezvoltatorii imobiliari care abia s-a lansat într-un proiect privind construcţia unui complex de locuinţe ne-a declarat, sub rezerva anonimatului, că „piaţa imobiliară din România şi din Tulcea se află pe un trend pozitiv de mai bine de un an de zile şi majorarea salariilor în sectorul bugetar este unul dintre motivele pentru care din 2017 încoace cererea a crescut. Totuşi, perspectivele pentru următorii ani sunt greu de anticipat, mai ales pe această piaţă cu multe fluctuaţii şi de aceea pentru cei care vor să cumpere un imobil, momentul actual este ideal”.

Numărul ipotecilor, la nivel național, în luna septembrie 2018, a fost de 21.815, cu 1.830 mai mic față de luna septembrie 2017. Cele mai multe operațiuni de acest gen au fost înregistrate, luna trecută, în București – 5.454, Ilfov– 2.265 și Cluj – 1.389. La polul opus, se află județele Harghita  – 59, Covasna – 52 și Sălaj – 44.

Județele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în cea de-a noua lună din 2018 sunt Dolj – 642, Timiș – 573 și Constanța – 444.

Articolul precedentJoi se dă start pentru „Start-Up Nation 2018” la Tulcea!
Articolul următorProiect Erasmus+: „Să trăim și să ne mișcăm conștient în europa noastră”!