O ambarcaţiune supraîncărcată cu migranţi a fost interceptată de polițiștii de frontieră în Marea Neagră, pe direcţia localității Vama Veche. Nava a fost escortată in Portul Constanţa.

„În această dimineaţă, în jurul orei 06.30, nava maritimă de supraveghere (OPV) MAI 0201, aflându-se într-o misiune de supraveghere maritimă a frontierei externe a Uniunii Europene, a detectat o ambarcaţiune la o distanță de aproximativ 22 Mm (40 Km) Est Vama Veche. Ulterior, nava Gărzii de Coastă a interceptat un pescador din lemn, neinscripţionat şi fără pavilion arborat, la bordul căruia au fost observate un număr mare de persoane. Misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit o acțiune de salvare a vieții omenești pe mare, având în vedere starea precară a ambarcațiunii, faptul că aceasta era supraaglomerată, la bordul acesteia fiind femei și minori, neechipată cu mijloace de comunicatii, respectiv salvare colective și individuale și exista un risc iminent de pericol pentru persoanele aflate la bord,”anunșă Garda de Coastă.
Ambarcaţiunea va fi condusă în Portul Constanţa, persoanele depistate urmând a fi preluate de către poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.
„Existând indicii temeinice cu privire la faptul că, persoane de origine afro-asiatică intenționau să ajungă ilegal în România, cercetările vor fi derulate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului investit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, menționează Garda de Coastă.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentNemulțumiri si la sindicaliștii CFR, care amenință cu greva
Articolul următorRomânia, campioană în UE. Avem cei mai mulți tineri care nu învaţă şi nici nu lucrează